U Banjaluci o ideji “Svi Srbi u jednoj državi”, Nestorović se uporedio sa Isusom

U Banjaluci je održan sastanak predsjednika RS Milorada Dodika sa predstavnicima poslaničke grupe “Mi Glas iz naroda” koju je predvodio Branimir Nestorović iz Srbije.

Dodik im je čestitao na uspjehu na izborima, te se zahvalio Nestoroviću za zaštitu interesa RS i za dolazak na proslavu Dana RS.

Naglašena je ideja da svi iz RS dobiju automatsko državljanstvo Srbije. Razmijenili su razmišljanja i političke poglede o regionu i srpskom narodu, situaciji na Kosovu…

“Međunarodni faktor je ciničan i ima loše namjere prema Srbina. Srbima na Kosovu se pokušava zagorčati život s ciljem da ih otjeraju s tog prostora”, izjavio je Dodik.

Kritikovao je Amerikance, Britance i EU zbog politike prema Republici Srpskoj. Također, ponovo je vrijeđao visokog predstavnika.

“Naš osnovi cilj je da RS izgradi svoju sposobnost za nezavisno djelovanje, sa jakim vezama sa Srbijom. Ne vjerujemo da ima budućnosti u okviru BiH. BiH je protektorat, nezavršeni Schmidt je u pokušaju Visoki predstavnik…“, rekao je Dodik u novom osvrtu na visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Ponovio je kako se Trojka odriče dogovora o evropskim zakonima nakon sto stigne nalog iz Američke ambasade.

“Na dan kada smo držali sastanak u Sarajevu, ujutro je Angelina Eichhorst rekla da EU poštuje dogovor bh. političara, a kada je izašao američki ambasador – sve je palo. To što bih ne ide u EU krive su SAD, jer ruše svaku vrstu dogovora”, naglasio je Dodik.

“Primljeni smo kraljevski, ovo je naš grad, osim Lukića koji je iz Doboja. Ja sam 20 godina radio u Banjaluci, volim ovaj grad, otpočeo je Nestorović.

Borba za Kosovo i RS, te protiv sankcija Rusiji naveo je ideje svoje grupe Nestorović, a ponovljena je priča o ujedinjenu svih Srba.

“Cenim izjavu Dodika da Srbi počnu da žive zajedno u jednoj državi. Naš pokret nije samo ograničen na Srbiju, mi ćemo se širiti na srpski svet, da afirmišemo ideju svi Srbi u jednoj državi. Pokrenućemo neke akcije, koje možda neće biti prihvaćene, ali… automatsko državljanstvo za Srbe iz RS i Crne Gore. Ističemo ovu ideju. Za tri godine ćemo biti vodeća partija“, naveo je dodajući da ne žele da vide razgovore sa Amerikancima i Englezima o ulasku u EU.

Traži da se američki ambasador Hill proglasi personom Non grata. Tvrdi da je sve dobra ideja.

“Isus Hrist je krenuo sa idejom, pa je napravio jednu od najmoćnijih svjetskih religija. Bog je učinio da smo mi od ničega postali treća stranka u Srbiji. Nadam se da će naša saradnja biti bolja, lična je fenomenalna”, zaključio je.

(TIP/Izvor: N1 /Autorica: Snežana Mitrović)