Glavni dizajner Porschea otkriva: Ozbiljno razmišljamo o monovolumenu

Ako je vjerovati najnovijim informacijama, u Porscheu još uvijek drže ideju monovolumenskog modela otvorenom.

U Porscheu su već pokazali kako su otvoreni za neke koncepte, a i povijest je pokazala kako ta otvorenost može biti dobitna. Cayenne i Macan su vjerojatno najbolji dokaz, i to ne samo u okviru Porschea. 

SUV je bio uspjeh, pa zašto ne i MPV

Porsche je vizionarskom idejom da uđe u SUV segment napravio odličan posao, a gotovo jednako uspješan je bio i s Panamerom. U međuvremenu je stigao i električni Taycan, a negdje između ostao je pomalo nezamijećen koncept Porsche Vision Renndienst. 

U pitanju je futuristički kombi predstavljen 2020. godine. Atraktivan dizajn izvana i središnje postavljena vozačka pozicija ukazali su na mogućnosti prijevoza više osoba, kao i opcije autonomnog upravljanja. 

Ovog koncepta sad se prisjetio Peter Varga, šef dizajna u Porscheu. “Stvarno mi se sviđa kombi iz 2020.”, rekao je. Na pitanje o prikladnosti takvog kombija za marku Porsche, Varga je odgovorio: “Mislim da da. Lijep je auto, dobro izgleda, a zašto ne? Kombi kao proizvod, kao ideja ili koncept za novi automobil, sada je vrlo zanimljiv u kombinaciji s luksuzom.”

Koncept zanimljiv Porscheu

Varga je izjavu dao prilikom premijere novog macana u Singapuru, prenosi Carscoops, a tom je prilikom kao poveznicu s idejom luksuznog monovolumena spomenuo Toyotu Alphard rekavši da bi takav model bio zanimljiv Porscheu. 

“Ovdje u Singapuru, na primjer, sjedite u stražnjem dijelu kombija s velikim sjedalima. Možeš tamo s kombijem. Možda je to za Porsche zanimljiv novi proizvod. To je moje osobno mišljenje.”

Varga pritom naglašava da takav model ne bi mogao zadržati središnju vozačku poziciju kakva je bila na konceptu. Ostalo pak nije komentirao ostavivši poklonicima da maštaju o ideji komfornog Porscheovog monovolumena, piše Index.hr.

(TIP/Foto: Porsche)

Komentar

  • naturally like your web site however you need to take a look at the spelling on several of your posts. A number of them are rife with spelling problems and I find it very bothersome to tell the truth on the other hand I will surely come again again.

Komentari su zatvoreni.