Prva fotografija: Ovo je Scorpionissima, najsnažniji Abarth ikada

Novi ABARTH 600e prolazi posljednje testove i spreman je za javnu premijeru u Milanu, gdje je ovih dana planirano snimanje nove reklame. Uzbudljiv, mišićav i agresivan, njegova prva slika odmah otkriva “zao” karakter verzije Scorpionissima, koja će biti proizvedena u ograničenom izdanju od 1949 jedinica.

Performanse ispred svega

Napravljen da obožavatelje marke ostavi bez daha, model Scorpionissima izgrađen je oko tri glavne značajke: dizajna za postizanje maksimalnih performansi, strukture automobila koja ga čini najsnažnijim Abarthom ikad i natjecateljskog duha koji privlači kupce ove marke. 

Opremljen s 240 KS, novi Abarth 600e Scorpionissima žestok je u svakom smislu. Nikada nije postojao snažniji Abarth. Osim toga, oprema novog Abartha dokazuje da su performanse mantra koja je nadahnula Abarthove inženjere.

Mehanička “špera”

Napravljen da bude jedinstven u klasi električnih automobila, Abarth 600e ima mehanički diferencijal s ograničenim proklizavanjem (ili popularno “šperu”) koji jamči izvrsnu stabilnost u vožnji, poboljšanu upravljivost i trakciju.

Sve to uzdiže automobil na nove visine, posebno u kombinaciji s gumama visokih performansi koje su zajednički razvijene s dobavljačem za Formulu E kako bi se osiguralo maksimalno prianjanje i jamčila sportska dinamika u svim vrstama uvjeta. 


Izvana je jasno da je ovo Abarth! Agresivna boja, aerodinamični stražnji spojler dizajniran za maksimiziranje performansi, niski profil i kotači od 20 inča koji su dizajnirani u skladu s posebno razvijenim kočionim sustavom, piše Index.hr.

(TIP)