Parižani bijesni zbog Netflixove serije, osvanuli grafiti: “Emily tu nije dobrodošla”

Mnoge fanove razveselila je vijest da je četvrta sezona popularne Netflixove serije Emily u Parizu u produkcijskoj fazi – ali ne i stanovnike Pariza. Bijesni mještani ispisali su grafite po gradu, odnosno po mjestima na kojima se serija inače snima.

Obožavatelji iz raznih krajeva svijeta dolaze u Pariz i fotografiraju se ispred mjesta iz serije. Posjećuju prodavaonicu cipela, koja se nalazi na istom trgu kao i stan Emily (Lily Collins) u seriji, te poziraju ispred restorana u kojem radi Gabriel (Lucas Bravo).

“Invazija morona”

Na kafiću u istoj ulici velikim slovima je napisano “Emily nije dobrodošla” u znak protesta protiv obožavatelja serije. Parižani navalu obožavatelja više ne mogu podnijeti i nazivaju je “invazijom morona”, piše Daily Mail.

Grafita ima posvuda, čak i na obližnjoj fontani. Nedavni članak u francuskim dnevnim novinama Le Monde nosio je naslov “Oni misle da posjeduju susjedstvo. Emily u Parizu – invazivna susjeda”.

Serija nameće nerealna očekivanja od Pariza, kažu mještani

Stanovnici Pariza smatraju da turisti zbog serije imaju nerealna i romantična očekivanja od Francuske. U Netflixovoj seriji glavni lik (Emily) dolazi u Pariz, sprijatelji se s lokalnim stanovništvom, neke od njih i zavede, živi raskošnim životom, a uopće ne govori francuski jezik, prenosi Index.hr

Kao rezultat toga posjetitelji grada mogu doživjeti kulturološki šok kada stvarnost ne ispuni njihova očekivanja.

Uskoro stižu nove epizode

Lily Collins, zvijezda serije, 18. siječnja 2024. slučajno je potvrdila da su ona i ostala ekipa serije Emily u Parizu počeli raditi na novim epizodama. Objavila je da se “konačno sastala sa svojom Emily in Paris ekipom” i da je “osjećaj tako dobar”. 

Nakon toga oglasio se i sam Netflix. “Emily u Parizu, 4. sezona je u produkciji! Obožavamo”, napisali su uz fotografiju Lily Collins.

(TIP/Foto: Profimedia)