Apple navodno planira lansirati svoj prvi preklopni uređaj. Evo i kada

Prema korejskoj stranici The Elec, Apple navodno razmišlja o lansiranju svog prvog sklopivog uređaja u sljedećih nekoliko godina. Navodno se radi od uređaju od 7 do 8 inča koji bi mogao zamijeniti 8.3-inčni iPad mini. Prema izvješću, Apple će navodno lansirati taj sklopivi uređaj između 2026. i 2027. godine.

No Apple također aktivno razvija OLED iPad mini, tako da ostaje nejasnoća o prirodi i specifikacijama novog sklopivog uređaja. Navodno se u industriji nagađa o tome hoće li to možda biti sklopivi iPhone ili zaista sklopivi iPad.

Navodno Samsung i LG rade na sklopivim zaslonima za Apple

Prema MacRumorsu, Samsung Display i LG Display već od prošle godine šalju uzorke 7-inčnih i 8-inčnih sklopivih zaslona Appleu. Među tvrtkama za proizvodnju panela, Samsung je navodno aktivniji u razvoju Apple sklopivih panela od LG-a te je vjerojatniji primarni dobavljač sklopivog panela ako se Apple odluči na izdanje 2026. godine.

Nakon što se donese odluka o masovnoj proizvodnji očekuje se da će Samsung izraditi sklopivi panel u šestoj generaciji A3 ili A4 OLED linije, koju koristi za izradu OLED panela za Apple iPhone. Prema izvješću, Apple također radi na većem 20.5-inčnom sklopivom proizvodu za koji se očekuje da će biti objavljen nakon uređaja od 7, odnosno 8 inča.

O većem sklopivom uređaju prije su govorili i The Elec, Bloomberg i analitičar Ross Young iz Display Supply Chain Consultantsa (DSCC). Young je također ranije rekao da očekuje sklopivi uređaj nalik tabletu 2026. ili 2027. godine, piše Index.hr.

(TIP/Foto: Shutterstock)