Stiže novi Mini, zove se Aceman

Mini Aceman za nekoliko će mjeseci prvi put biti predstavljen javnosti. Opremljen isključivo električnim pogonom, model proširuje MINI ponudu novim vozilom.

S agilnom dinamikom vožnje i proporcijama tipičnim za marku, ovaj crossover model kombinira značajke dva najuspješnija modela MINI, MINI Cooper i MINI Countryman, kako bi stvorio potpuno novi koncept vozila.

S duljinom od 4.075 mm, širinom od 1.754 mm i visinom od 1.495 mm, MINI Aceman zauzima mjesto između MINI Coopera i MINI Countrymana. Treći samostalni model u novoj potpuno električnoj obitelji MINI opremljen je s četiri vrata i velikim vratima prtljažnika. Njegova unutrašnjost može primiti pet putnika.

Novi MINI Aceman bit će dostupan samo u potpuno električnoj izvedbi, s baterijom kapaciteta 54.2 kWh. Dizajn novorazvijenog modela u skladu je s temeljnim načelom marke: obilje unutarnjeg prostora uz što manje vanjske dimenzije, agilne vozne karakteristike i učinkovitost. Iza toga stoji funkcionalni dvovolumenski dizajn s kratkim prevjesima.

To stvara maksimalan prostor za pet putnika i prtljagu na minimalnoj površini. Na putu do serijske proizvodnje novi se model trenutno mora dokazati pod ekstremno visokim temperaturama na pješčanim pustinjskim cestama, piše Index.hr.

(TIP/Foto: Mini)