Hrskava izvana, sočna iznutra: Jamie Oliver otkriva kako savršeno ispeći ribu

Ribu možete pripremiti na razne načine – u pećnici, na roštilju ili na tavi, no ako riblji filet želite pripremiti brzo i jednostavno, bez imalo muke, tada slijedite ove upute slavnog chefa Jamieja Olivera.

Prema ovom receptu, riba će izvana biti savršeno hrskava, a iznutra ukusna i sočna, a najbolja stvar je što vam za njezinu pripremu ne treba više od 15 minuta.

Pečena riba prema receptu Jamieja Olivera

Prvo ćete zagrijati grill tavu na vatri srednje jačine, otprilike tri do četiri minute, a dok se tava grije, pripremite riblji filet. Jamie Oliver ovdje koristi filet lososa te ga prije pečenja malo posoli i popapri.

Ribu zatim stavite na tavu, kožom prema dolje, i lagano ju pritisnite. Oliver naglašava da nije potrebno koristiti nikakvo ulje za pečenje, jer će masti iz ribe malo pomalo izlaziti van.

Pecite otprilike četiri i pol minute, a zatim okrenite ribu i na drugoj strani ju pecite još dvije do tri minute. Koža će na taj način biti fina hrskava, a meso će iznutra biti sočno, baš onako kako treba biti, ,prenosi Index.hr.

Kada je riba pečena, izvadite ju iz tave, stavite na tanjur i pustite da odstoji barem minutu, a zatim ju poslužite s prilogom po izboru. Možete ju poslužiti s prokulicama, s kremastim umakom od kopra, a ne možete pogriješiti ni s blitvom na lešo.

(TIP/Foto: Shutterstock)