Brad Pitt pregovara o ulozi u posljednjem filmu Quentina Tarantina, ‘The Movie Critic’

Brad Pitt će se vjerovatno ponovno udružiti s Quentinom Tarantinom za rediteljev 10. i navodno posljednji igrani film, “The Movie Critic”(Filmski kritičar). Status pregovora je još  nejasan-piše za variety.com Rebecca Rubin.

Tarantino je ostao škrt na riječima o “The Movie Critic”, ali je navodno radnja dešava u južnoj Kaliforniji tokom 1970-ih a u središtu je cinični filmski recenzent. Priča se da je inspiriran životom Pauline Kael, pokojne spisateljice New Yorkera koja je bila jedna od najutjecajnijih filmskih kritičarki svog vremena.

Tarantino je zaobišao upite o “Filmskom kritičaru” tokom razgovora na filmskom festivalu u Cannesu 2023., rekavši publici: “Ne mogu vam reći  ništadok ne vidite film. Trenutno sam u iskušenju izgovoriti neke od monologa lika, ali neću. Možda kad bi bilo manje kamera. Samo morate pričekati i vidjeti.”

Očekuje se da će Pitt provesti dio 2024. godine snimajući film o utrkama Formule 1 reditelja Josepha Kosinskog “Top Gun: Maverick”. U tom filmu Appleu produkcije, on glumi vozača koji izlazi iz mirovine kako bi se natjecao uz vozača početnika i sportske divove. Dakle, ako se završe pregovori za “The Movie Critic”, proizvodnja vjerojatno neće početi do sredine godine ili kasnije. Nijedan studio nije povezan s filmom koji će se snimati u Kaliforniji uz porezni kredit od 20 miliona dolara.

Pitt i Tarantino prethodno su radili zajedno na filmovima “Inglourious Basterds”(Neslavna kopilad) iz 2009. i “Once Upon a Time in Hollywood” (Bilo nekad u Hollywoodu)iz 2019., koji su Pittu donijeli Oscara za najboljeg sporednog glumca. Film “Bilo jednom u Hollywoodu”, u kojem su glumili Leonardo DiCaprio i Margot Robbie, također je zaradio 377 miliona dolara na kino blagajnama.

Tarantino je već objavio namjeru da će se povući (iz snimanja) nakon svog desetog filma. Debitirao je s nezavisnom kriminalističkom dramom “Reservoir Dogs” 1992., a zatim je uslijedio s “Pulp Fiction” iz 1994. koji je osvojio Zlatnu palmu. Tarantino je također režirao “Jackie Brown”, “Kill Bill: Volume 1” i “Volume 2”, “Django Unchained” i “The Hateful Eight”.

Deadline je prvi objavio vijest o Pittovom potencijalnoj ulozi.

(TIP/Izvor: federalna.ba/variety.com)

Komentar

  • 🟢 Withdrawing 19 462 USD. Gо tо withdrаwаl =>> https://forms.yandex.com/cloud/65b9348a068ff00ee0c88657/?hs=92348cd175ef9ad890fc4176a994c51c& 🟢 says:

    kikbi3

Komentari su zatvoreni.