Policija objavila detalje svirepog ubistva u Doboju: Žena sve pažljivo isplanirala s ljubavnikom (19)

Muškarac iz Doboja čiji su inicijali S.K, koji je pronađen mrtav, ubijen je zbog ljubavne veze, što je utvrđeno do sada tokom saslušanja supruge oštećenog A.K. i muškarca L.D. koji su uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivično djelo teško ubistvo, rečeno je na vanrednoj konferenciji za novinare Policijske uprave  Doboj.

Načelnik Policijske uprave Doboj Slobodan Radinković izjavio je da je Policijska stanica Doboj dva prijavu o pronalasku tijela unesrećenog zaprimila juče u 13.50. Radinković je rekao da je prethodila dojava oko 11.50 sati Policijske stanice Doboj jedan, koja je obaviještena od kume ubijenog da je u njihovim porodičnom stanu pronašla krv i maloljetnu djecu, a supružnika nije bilo.

On je naveo da postoji sumnja da su supruga oštećenog A. K. i muškarac L.D, najvjerovatnije, bili u ljubavnoj vezi, što je trenutno i motiv ubistva, te da je oštećeni ubijen sa tri uboda nožem nakon unaprijed razrađenog plana. Radinković je rekao da su tokom operativne akcije identifikacije i hapšenja osumnjičenih učestvovale policijske uprave Doboj i Banjaluka.

Istragom je utvrđeno da su ubice danima prije iznajmili auta u rentakar agencijama u Banjaluci i Doboj i detaljno isplanirali zločin. Radinković je otkrio da je žrtva kobnog dana prvo otrovana lijekovima, a zatim su tokom noći supruga žrtve i njen saučesnik upali u kuću.

– Žrtvu je prvo šakom udario L.D. nakon čega su ga vezali i ubacili u auto rentakar agencije i krenuli su prema izletištu. Ispred u autu je bio L.D. a iza njega u autu u kojem je bio vezan oštećeni vozila je njegova supruga- otkrio je Radinković.

Po dolasku na izletište, A K. Je otvorila gepek i nožem po stomaku izbola supruga, a zatim su ga vezali za drvo. Radinković je naveo da je i dalje u toku operativan rad, te da će danas biti rađena obdukcija i toksikološki nalazi.

(TIP/Izvor: federalna.ba/Foto: Siniša Pašalić/Ringier)