U toku čišćenje korita rijeka Jale i Soline u Tuzli

Služba za komunalna poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica provodi redovne aktivnosti na poslovima čišćenja regulisanih korita rijeka Jale i Soline, a na osnovu okvirnog sporazuma o izvođenju radova na održavanju i čišćenju planiranih vodotoka na području grada Tuzle.

Radovi se izvode planski u skladu sa ugovorenom dinamikom i obimom, a u ovom ciklusu i ovakvim vremenskim uslovima obuhvataju regulisane dijelove korita rijeka Soline i Jale počev od mjesnih zajednica Solina i Sjenjak na sjeveru i istoku do Mjesne zajednice Bukinje na zapadu. Trenutno su završeni radovi čišćenja dijela korita od naslaga u Mjesnoj zajednici Centar, na lokalitetu kod Mašinske škole, a u toku su radovi čišćenja korita rijeke Soline kod ušća u rijeku Jalu blizu Male pijace.

U toku ove sedmice planiran je nastavak radova na čišćenju regulisanog korita rijeke Jale od Mjesne zajednice Sjenjak do Mjesne zajednice Batva.

(TIP)

2 komentara

  • Blogfoloww says:

    I was suggested this web site by my cousin Im not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my trouble You are incredible Thanks

  • BlogModss says:

    Fantastic site A lot of helpful info here Im sending it to some buddies ans additionally sharing in delicious And naturally thanks on your sweat

Komentari su zatvoreni.