Novalić demantuje da je dao izjavu za FTV: Razotkrit ću strukturu koja je ovaj projekat osmislila

Fadil Novalić, bivši premijer FBiH, demantovao je da je sinoć dao izjavu za Federalnu televiziju nakon što su mediji objavili informaciju da je Apelaciono vijeće Suda BiH potvrdilo prvostepenu presudu u slučaju “Respiratori” kojom je osuđen na četiri godine zatvora.

Podsjetimo, Federalna televizija objavila je da je Novalić za njih izjavio: “Da, istina je, nismo zvanično dobili otpravak presude, ali su me obavijestili da je presuda potvrđena. Sada slijedi izvršenje presude. Da, idem u zatvor”. Ovu izjavu prenijeli su svi mediji.

Novalić je demantovao da je dao bilo kakvu izjavu, prenosi N1.

“Dragi prijatelji, hvala vam svima na ogromnoj podršci. Ne mogu svima pojedinačno odgovoriti na pozive i poruke. Strani režiseri i domaći izvođači su grubim kršenjem prava i gaženjem pravde doveli ovaj proces do kraja. Kulminacija montiranog procesa je fabrikacija moje izjave koju je Federalna televizija sinoć izmislila a mediji koji su izvodili projekat horski prenijeli. Rekao sam da ću strukturu koja je ovaj projekat osmislila razotkriti. Narednih dana ću iznijeti sve informacije kojim raspolažem u vezi ovog montiranog procesa. Borba će se nastaviti i pravda će pobijediti”, poručio je Novalić.

Komentar

  • Fudo says:

    Kad vidis ovo i kad procitas tekst, onda ne mozes osudjivati nekog, ko je u ovo zimsko doba, bezpravno u sumi oborio bukvu, samo da mu se zena i djeca ne bi smrzla.

Komentari su zatvoreni.