Osuda napada na kuću vijećnika NiP-a u OV Kalesija

Kantonalna organizacija Naroda i Pravde Tuzlanskog kantona najoštrije osuđuje napad na kuću vijećnika NiP u OV Kalesija i potpredsjednika OO NiP-a  Admira Karića Kaisera.

˝Nedopustivo je da bacanje monotovljivog koktela na kuću u kojoj su djeca i supruga Karića bili u trenutku napada jer time su direktno ugroženi životi porodice našeg vijećnika.Tražimo od MUP Tuzlanskog kantona hitnu istragu i rezultate iste da predstave javnosti u narednom periodu kako i ovaj slučaj kao i mnogi drugi u posljednjem periodu ne bi bio u latici˝, saopštili su.

Prema njihovim riječima, kalesijskoj i široj javnosti je poznato da je Admir Karić Kaiser, kroz svoj dugogodišnji aktivistički rad, bio beskompromisan kritičar obilja kriminalnih i koruptivnih radnji u Kalesiji, gdje su se vlasti smjenivale, ali su kriminal i korupcija bile i ostale pošasti koje budućnost vrijednih stanovnika pitome i plodne Sprečanske doline čine mračnom i besperspektivnom.

˝Iste principe i vrijednosti Admir Karić je nastavio da nepokolebljivo iskazuje i kroz svoje djelovanje u Općinskom vijeću Kalesija. Zbog svega toga imamo ozbiljan osnov za sumnju da brutalni napad na njegovu kuću i porodicu nije  nasilničko nedjelo nekog problematičnog pojedinca, već da se radi o svjevrsnom napadu politički motivisanom i režiranom od strane lokalnih klika kojima Karićevo javno i političko djelovanje remeti miran nastavak realizacije kriminalno-koruptinvnih planova˝ naveli su iz Kantonalne organizacije Narod i Pravda TK.

(TIP)

Komentar

Komentari su zatvoreni.