Predstavnici pet političkih partija dali punu podršku načelniku Banovića Begi Gutiću

Općinski načelnik dr. Bego Gutić i predsjedavajući Općinskog vijeća Banovići Robert Lapčević održali su radni sastanak sa predstavnicima pet političkih partija na kojem se razgovaralo o trenutnoj blokadi rada Vijeća i općinskog organa uprave.

Sa načelnikom Gutićem i predsjedavajućim Lapčevićem razgovarali su predstavnici Socijademokrata  (SD), Demokratske fronte (DF), Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH), Bosanskohercegovačke patriotske stranke (BPS) i Stranke penzionera-umirovljenika. Oni su tokom razgovora izrazili svoju zabrinutost zbog trenutnih blokada, te zatražili od općinskog načelnika i predsjedavajućeg Vijeća da učine sve u skladu sa Statutom Općine, Poslovnikom o radu OV Banovići i Zakonom kako bi se trenutna blokada otklonila. Sastanak je održan na inicijativu predstavnika navedenih partija koji su ovom prilikom iskazali svoju punu podršku dosadašnjem radu načelnika Gutića.

Tema razgovora na sastanku u zgradi Općine bio je i zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima, a od načelnika Gutića zatraženo je da bude njihov zajednički kandidat za općinskog načelnika – sve s ciljem, kako je kazano, nastavka započetog procesa razvoja i demokratizacije općine Banovići.

(TIP)