Trojica braće iz BiH osuđena u Austriji: Terete se da su vođe narko grupe čiji član bio i penzioner

Pet osoba koje se terete da su pripadnici organizovane narko grupe, osuđene su na zatvorske kazne u Regionalnom sudu u Salzburgu. Riječ je o prvostepenoj presudi. Trojica su braća i državljani Bosne i Hercegovine, a dvojica su državljani Austrije od kojih je jedan penzioner. Svi su priznali krivicu.

Kako navode austrijski mediji, oni se terete da su u periodu od decembra 2021. do novembra 2023. godine prodali 130 kg marihuane i više od 10 kg kokaina. Tržišna vrijednost prokrijumčarene droge iznosi 1,3 miliona eura.

Drogu su krijumčarili iz Slovenije koristeći posebno opremljena vozila i prodavali su je, kako se navodi u presudi, u Slazbrgu i Gornjoj Austriji, piše salzburg.orf.at.

Istražitelji su mjesecima pratili kriminalnu grupu koja je uhapšena u novembru prošle godine. Optuženi su starosti između 30 i 66 godina.

Drogu su skrivali u stanu jednog od optuženih u Flachgauu. Kao vođe kriminalne grupe terete se bh. državljani, a Austrijanci kao pomagači.

Dio droge zaplijenjen je u kući, adio u automobilu majke jednog od optuženih.

Osuđeni su za krijumčarenje, snabdijevanje i posjedovnje opojnih droga te za organizovani kriminal. Identitet nije objavljen na devet, osam, pet, četiri i po i četiri godine zatvora.

(TIP/Izvor: N1/Foto: Ilustracija/Pixabay)