VW-ov glavni dizajner objavio je prve službene skice novog Golfa

Volkswagen  je u Las Vegasu pokazao kamufliranu verziju, a ovo je sada zaista konačna. Uoči premijere “faceliftiranog” Volkswagen Golfa koja je pred vratima, VW-ov šef dizajna Andreas Mindt podijelio je na Instagramu prve službene skice revidirane verzije. Zaista, automobil izgleda jako slično kamufliranom primjerku koji smo ranije ovog mjeseca vidjeli na sajmu potrošačke elektronike CES.

Novi dizajn prednjih svjetala na skici zamjenjuje dvostruku rasvjetnu skupinu iz odlaznog modela, odražavajući ono što je njemački proizvođač automobila već najavljivao prošle godine. Stražnja svjetla osvježena su s motivom nalik pikselima, što smo također vidjeli na CES-u 2024.

Čini se da je suptilniji dizajn rešetke nov na skici, sličan Golf Moveu u Europi. Onaj na CES-u došao je s rešetkom u obliku saća, za koju očekujemo da je najbolja za GTI varijantu. Dok skica prikazuje četvrtaste ispušne cijevi, Golf GTI i R varijante bi i dalje trebali imati okrugle vrhove sportskijeg izgleda.
Revidirani Golf bit će osvježenje osme generacije, pri čemu je prva predstavljena prije pedeset godina. Poznati talijanski automobilski dizajner Giorgetto Giugiaro dizajnirao je ovaj automobil 1974. godine – ista osoba koja je potpisala i BMW M1 i VW Scirocco.

Osim promjena stila, nova verzija će također dobiti revidirane fizičke prekidače kako bi se riješile kontroverzne dodirne kontrole. Kabina će također imati koristi od inovativne ChatGPT tehnologije koju podržava Cerence Chat Pro. Priča se i kako će Volkswagen izbaciti ručni mjenjač u korist mjenjača s dvostrukom spojkom (DCT).

Lansiranje faceliftiranog VW Golfa poklopit će se s 50. godišnjicom modela, akumulirajući više od 37 milijuna prodanih jedinica tijekom svog životnog vijeka. Proizvođač automobila će prikazati #hatchback# na sajmovima automobila, uključujući onaj u Parizu. Očekuje se da će VW započeti razdoblje pretprodaje dorađenog Golfa u proljeće 2024.

(TIP/Izvor: Hina/Foto: Instagram Andreas Mindt)