Violinistica Aida Rešidbegović iz Tuzle nastupila u čuvenoj dvorani „Carnegie Hall“ u New Yorku

Aida Rešidbegović jedna je od najuspješnijih mladih violinistica u Bosni i Hercegovini. Svoj glazbeni put započela je  kao petogodišnja djevojčica kada je prvi put uzela violinu u ruke. Tada  nije mogla ni sanjati da će već kao tinejdžerica stati na scenu čuvenog Carnegie Halla u New Yorku.

Aida Rešidbegović učenica je Srednje muzičke škole „Čestmir Mirko Dušek“ i jedna je od najuspješnijih učenica Odsjeka za violinu u novijoj povijesti te škole. Osvaja pozornice širom Europe, sudjeluje  na brojnim međunarodnim projektima i predstavlja svoje solističko umijeće pred brojnom publikom. Do nastupa u New Yorku došla je izvanrednim uspjehom na jednom internacionalnom natjecanju. Aidino umjetničko umijeće svrstalo je među najuspješnije natjecatelje iz cijelog svijeta i omogućilo joj nastup u čuvenom Carnegie Hallu.

„Do tog važnog nastupa došla sam sudjelujući na tom vrlo važnom, dvoetapnom natjecanju, koje je okupilo sudionike iz cijelog svijeta. Kao i svaki sudionik, potajno sam se nadala da mogu doći do nastupa u Carnegie Hall –u, no ipak vam ne mogu opisati osjećaj kada sam saznala da sam to doista i uspjela.”

Aida je do sada održala brojne solističke koncerte u Tuzli i regiji i surađivala s mnogim vrlo značajnim violinskim pedagozima poput   Anđelka Krpana,  Violete Smajlović Huart. Dio je i nekoliko međunarodnih ansambala i generalno vrlo koncertno aktivna, među kojima joj je posebno značajno sudjelovanje u kamernom orkestru Hrvatske glazbene mladeži i solistički nastupi u u dvorani „Lisinski“ u Zagrebu.

„Pedagozi s kojima godinama surađujem, poput profesora Krpana i profesorice Smajlović – Huart, u mnogome su pomogli mojim uspjesima, posebno na natjecanju koje  mi je donijelo putovanje  i nastup u New Yorku. Taj nastup donio je i nova iskustva, poznanstva i razmjenu glazbene energije, koja nas je okupila na jednom mjestu.“

Iako je vrlo koncertno aktivna i nastupala je na mnogim pozornicama, odlazak u New York i nastup u Carnegie Hallu ipak i za nju ima posebnu vrijednost i zauzima posebno mjesto na stranicama Aidinih glazbenih uspomena.

„Moji planovi za budućnost isključivo su vezani za glazbu. Još uvijek ne znam gdje ću nastaviti svoje školovanje, ali sam sigurna da će svako novo znanje i iskustvo stečeno u inozemstvu pomoći da i dalje gradim svoj umjetnički put.“

Nesumnjivo su pred Aidom Rešidbegović novi glazbeni uspjesi i studij violine koji će joj zasigurno otvoriti i nova vrata na putu uspjeha. U dosadašnjoj biografiji već ima brojne značajne nagrade  i nastupe, a osvajanje novih znanja i stjecanje novih iskustava  trebalo bi i u budućnosti rezultirati novim domaćim i međunarodnim priznanjima u karijeri ove mlade bosanskohercegovačke umjetnice.

(TIP/Izvor: hrvatskiglasnik.ba)