Fanovi tuže Madonnu jer je početak koncerta kasnio dva sata

Dvoje Madonninih fanova u New Yorku tuže pop zvijezdu jer je kasno počela sa koncertom, tvrdeći da su sljedećeg jutra „morali rano da ustanu da bi otišli na posao“.

U tužbi podnesenoj u srijedu na federalnom sudu u Brooklynu, Michael Fellows i Jonathan Hadden navode da su kupili karte za koncert 13. decembra u Barclays Centru u sklopu turneje Madonna’s Celebration.

Najavljeno je da će koncert početi u 20.30, ali 65-godišnja muzičarka je izašla na scenu tek nakon 22.30, navodi se u tužbi.

Kada je koncert oko 1 ujutro završio ova dva posjetitelja koncerta, bili su “ostavljeni na cjedilu usred noći” i “suočeni s ograničenim javnim prijevozom, i/ili povećanim troškovima javnog i privatnog prevoza”. Kasni završetak koncerta u nedjelju također je uticao na njihovu sposobnost da „sutradan vode brigu o svojim porodičnim obavezama“, navodi se u tužbi. Fellows i Hadden optužuju Madonnu, Barclays Center i organizatora turneje Live Nation za “nesavjesne, nepoštene i/ili obmanjujuće trgovačke prakse” zbog odgođenog vremena početka, za koje tvrde da predstavlja kršenje ugovora i “neodgovornost u lažnom oglašavanju”.

Tužba traži status grupne akcije za učesnike drugih Celebration koncerata koji su počeli kasno, uključujući dva Madonnina koncerta u New Yorku 14. i 16. decembra.

Kašnjenja nisu neuobičajena u svijetu koncerata. Madonna se i ranije suočila sa sličnim tužbama: 2019. godine, kada je fan iz Floride tvrdio da je njeno kašnjenje na turneji Madame X kršenje ugovora i ponovo 2020. godine, u tužbi koju su pokrenula dva posjetitelja njujorških koncerata.

Obje tužbe su kasnije dobrovoljno odbačene.

Madonnina trenutna turneja Celebration pomjerena je nakon što je pjevačica hospitalizirana zbog bakterijske infekcije. Turneja se nastavlja do aprila kada će Madonna održati koncert u Meksiku.

(TIP/Izvor: federalna.ba/The Guardian/Foto: Kevin Mazur/WireImage for Live Nation)