Uskoro otvaranje Cabaret Club Lukavac uz Jazz pijanistu Sinana Alimanovića

27. januara u 20 sati biće svečano otvoren Cabaret Club Centra za kulturu Lukavac. Biće to prilika za koncert Organ tria pod vodstvom  Sinana Alimanovića, jednog od najboljih bh. jazz pijanista.

Uz slavnog jazz pijanistu Sinana Alimanovića, kompozitora, dirigenta, aranžera i profesora, nastupit će vokalistica Lejla Alimanović i bubnjar Jasmin Avdagić.

Publika će, ove posebne noći, uživati u jazz muzici oplemenjenoj sevdahom, rockom i virtuoznošću velikog umjetnika, koji je dio karijere proveo sa legendarnim Indexima, na prvom takmičenju „Made in New York Jazz Competition“ 2013. godine izabran među pet najboljih jazz kompozitora svijeta, pet puta bio dirigent na Eurosongu, a zbog neospornog talenta uvršten u svjetski jazz arhiv, kao i na stranicu svjetskih savremenih kompozitora Musicaneo.

Inače, „Sinan Alimanović International Jazz Band“ aktivan je u raznim formama od 1980. godine i u kontinuitetu promoviše bh jazz scenu na regionalnom i svjetskom nivou, kroz saradnje sa najrelevantnijim svjetskim jazz imenima kao što su: Randy Brecker, Harvie S, Victor Lewis, Ladislav Fidri, Jed Levy, Alex Blake, Bobby Sanabria, Barbara Hendricks i mnogi drugi.

Doprinos razvoju ovog posebnog muzičkog pravca na našem području Sinan Alimanović zaokružio je činjenicom da je na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, u protekloj deceniji, izveo prve generacije jazz studenata u historiji Bosne i Hercegovine.

Savremeno uređeni Cabaret Club je potpuno novi i drugačiji koncept za realizciju brojnih kulturnih događaja-navodi se u saopćenju Centra za kulturu Lukavac.

“Stoga neka vam kraj januara bude u znaku fantastičnog muzičkog putovanja pod pokroviteljstvom Grada Laukavac u novouređenom, nesvakidašnjem prostoru Cabaret Cluba lukavačkog gradskog Centra za kulturu, uz besplatan ulaz za sve posjetioce”- poručeno  je publici.

(TIP)