Hapšenja širom Hrvatske, pod istragom 41 osoba

U susjednoj Hrvatskoj u toku je velika akcija PNUSKOK-a i policije usmjerena protiv desetaka osumnjičenih za počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti, a vezano za privredni kriminal, saopćila je varaždinska policija.

“Policijski službenici Službe kriminalističke policije PU varaždinske u saradnji s policijskim službenicima Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije PNUSKOK-a te policijskim službenicima više drugih policijskih uprava, a u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, na temelju naloga za pretrage izdanih od strane Županijskog suda u Zagrebu, započeli su u srijedu, 17. januara, provođenje više dokaznih radnji pretraga osoba, domova i drugih prostora te osobnih vozila i poslovnih prostorija kod većeg broja osoba osumnjičenih za počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti.

Kriminalističkim istraživanjem je obuhvaćeno 41 osoba s prebivalištima na širem području Republike Hrvatske.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osobe koje su uhapšene bit će predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke, dok će kaznena prijava biti podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta”, stoji u saopćenju PU varaždinske.

(TIP/Izvor: federalna.ba/HRT/Foto:  Ilustracija/HRT)