Xiaomi lansirao Redmi Watch 4 globalno. Baterija mu traje 20 dana, a košta 100 eura

Xiaomi je pustio u globalnu prodaju svoj Redmi Watch 4, koji je lansiran uz Redmi Buds 5, Redmi Buds 5 Pro i Redmi Note 13 seriju. Dostupan za manje od 100 eura, ovaj pametni sat ima metalno kućište, AMOLED zaslon i bateriju od 470 mAh koja traje do 20 dana, prema marki.

Redmi Watch 4 se već prodaje u Kini, i to od kraja studenog 2023. godine, a sada je dostupan i šire. Također, s obzirom na to da se već prodaje na kineskom tržištu, njegove tehničke specifikacije dobro su poznate.

1.97-inčni AMOLED zaslon, trajanje baterije do 20 dana

Pametni sat ima 1.97-inčni AMOLED zaslon, 450 x 390 piksela, sa 600 nita vršne svjetline. Baterija mu je 470 mAh, a ima i modul GNSS lokacijskih usluga: GPS, Galileo, Glonass, BeiDou, QZSS. Sat također ima značajke poput elektronskog kompasa, senzora otkucaja srca te senzor kisika u krvi. Nadalje, prema marki, sat je vodootporan do 5 ATM (50 m).

No kako NotebookCheek primjećuje, čini se da globalnom izdanju sata Redmi Watch 4 nedostaje NFC modul za beskontaktno plaćanje koji njegov kineski pandan ima. Bluetooth 5.3 povezivost ipak ostaje, kao i Xiaomijeva službena procjena trajanja baterije od 20 dana, piše Index.hr.

Iz nekog razloga, Xiaomijeva globalna stranica proizvoda također ne spominje HyperOS, OS koji podupire Redmi Watch 4 u Kini.

Redmi Watch 4 dolazi samo u opsidijan crnoj i srebrno sivoj boji, ali Xiaomi također nudi tamno cijan, mint zelenu i pastelno ljubičastu narukvicu za sat. Redmi Watch 4 prodaje se po cijeni od 99.99 eura u eurozoni, a već je dostupan za narudžbu na pojedinim Xiaomijevim europskim stranicama. Na onoj hrvatskoj još uvijek se nije pojavio, ali se zato može naručiti s njemačkog Amazona.

(TIP/Foto:  mi.com)