Video: Ljudi kažu da je ova marinada za ražnjiće od povrća top: “Stalno ih radim, predobri”

DRUŠTVENE MREŽE prepune su odličnih i ukusnih recepata s povrćem koji čak i one koji ne vole povrće mogu natjerati da ga zavole, a jedan smo takav pronašli, gdje drugdje nego na TikToku. Riječ je o marinadi za ražnjiće od povrća koja je oduševila baš sve – i one koji nisu veliki ljubitelji povrća.

“Napravila sam ih večeras, tako su dobri”, “Probao sam, odlični su”, “Stalno ih radim, preukusni su”, “Ovaj te recept stvarno motivira da jedeš povrće, odličan je” – ovo su samo neki od komentara oduševljenih TikTok korisnika kojima je ovaj recept otkriće. I nama je otkriće, a evo i kako napraviti ovakve ražnjiće.

Recept za marinadu

Od povrća možete koristiti što god volite, od paprike i tikvica do gljiva i luka – sve narežite na komadiće koji su otprilike jednake veličine i nabodite ih na štapiće za ražnjiće. A zatim slijedi najbolji dio – marinada.

@lowcarbstateofmind #grilling #recipes #easyrecipe #healthyrecipes ♬ Oogum Boogum Song – Brenton Wood

Kako biste napravili ovu prefinu marinadu, trebat će vam 60 ml maslinovog ulja, 2 žlice balzamičnog octa, 2 nasjeckana režnja češnjaka, jedna žličica Dijon senfa, jedna žlica pesta, 2 limete, malo soja umaka i malo soli i papra, prenosi Index.hr.

Sve sastojke za marinadu dobro promiješajte, a zatim marinadu prelijte preko ražnjića i ostavite ih u marinadi najmanje dva sata, a poželjno i dulje kako bi upili sav okus. Nakon toga ih ispecite na roštilju i to je to – dobar tek! Mi ćemo ovo sigurno isprobati kada budemo idući put roštiljali, a vi?

(TIP/Foto:  Shutterstock)