Mlada nada SDA i (su)vlasnik tri firme od države ne želi ništa, osim novca za (već riješeno) stambeno pitanje

Multifunkcionalni kadar SDA i (su)vlasnik tri firme, koji se javno diči riješenim stambenim pitanjem, od Kantona Sarajevo dobio je poticaj za posao i za stan…

Ima 26 godina, mediji ga predstavljaju kao odličnog inžinjera i biznismena i usto predsjednika Asocijacije mladih SDA. On sam ne može da se načudi zašto je izazvao pozornost javnosti fotografijama koje ga redovito bilježe u društvu bračnog para Izetbegović, Bakira prati dok tumači geopolitiku, a Sebiju kad odluči da bude navijačica.

RADI I KAD SPAVA

Kerim Balić, dakle, voli sve ono što vole mladi i, što je još i važnije, sve i stiže. Odlični inžinjer je počeo zarađivati kao srednjoškolac, prvu vlastitu firmu osnovao s 21 godinom, u međuvremenu još dvije također uspješne priče, kako ih sam opisuje, sretni (su)vlasnik ponosno se hvali kako zapošljava veliki broj mladih, ima riješeno stambeno pitanje, ali zbog odanosti porodičnim vrijednostima i dalje živi s roditeljima, a politici se posvetio potpuno ubijeđen da Bošnjacima treba država koju samo SDA može garantirati jer je “SDA od Bošnjaka i napravila politički faktor u ovom dijelu svijeta”.

– Meni ne treba ništa od SDA, ne treba mi ništa ni od države, jer sav posao radim u inostranstvu, ali treba mi država. Snažna SDA je garant naše države ma šta ko o tome mislio, poučava nas Balić u intervjuima iz kojih saznajemo da dan počinje kao društveno angažirani sportski radnik, onda uskoči u kontekst inžinjera, a završava ga stranačkim sastancima. Balić, naime, nije obični predsjednik Asocijacije SDA – on je i gradski i općinski, pa je kao takav i u općinskom stranačkom odboru u Novom Sarajevu potpredsjednik, a onda i član Kantonalnog i Glavnog odbora svoje stranke.

Balić je predsjednik Asocijacije mladih SDA Sarajevo i Novo Sarajevo, potpredsjednik Općinskog odbora SDA Novo Sarajevo, te član Kantonalnog i Glavnog odbora SDA

No, nedugo nakon što nas je osobno uputio u sve što ima i što mu ne treba, Kanton Sarajevo je obznanio rezultate dva konkursa: ispostavit će se da riješeno stambeno pitanje nije bilo razlog da predsjednik Asocijacije SDA ne dobije 4.800 KM kao pomoć mladima za rješavanje (još jednog?) stambenog pitanja. Lista od 1.142 osobe je izazvala brojne polemike, postavljana su mahom pitanja morala, ali izgleda da kod situiranog vlasnika tri firme nije bilo nikakvih dilema – ako njemu država ne treba, treba on državi.

POTICAJ ZA PODUZETNIKE

Da je baš tako, svjedoče i podaci o dodijeljenim poticajima. Balić, koji u intervjuima potencira matičnu firmu Ankora, u kojoj je suvlasnik, direktor je Propsa, valjda jedne od te dvije nove firme, za koji je dobio izdašne poticaje – od 40.056 i 28.038 KM, što su podaci javno dostupni. Barem koliko i fotke s bračnim parom Izetbegović.

No, da ne bude zabune, u ovu mladu SDA nadu ne ulažu ni Bakir ni Seka, već aktuelna vlast u KS-u, ona ista kojoj mlađahni Balić drži slovo o državi koju će on sa SDA isponove graditi. Našim parama, kako su i naučili.

(TIP/Izvor: Oslobođenje/Foto: Faktor)

Komentar

  • zlatanatlic says:

    Pa OVO nema ni u Tunguziji,lud zbunjenog na svakom koraku,a narod “pici” iz ove zemlje glavom bez obzira s razlogom beli.

Komentari su zatvoreni.