Video: Porsche razvalio Teslu na Nürburgringu

Nastavlja se sada već višegodišnja bitka dvije najuvjerljivije električne limuzine, Porscheovog Taycana i Tesle Model S.

Sada je Taycan ostvario rezultat koji će Tesla jako teško dostići. Vjerovali ili ne, Taycan je vrijeme kruga na Nürburgringu skratio za nevjerojatnih 26 sekundi. S vremenom kruga od 7:07 min, Taycan je krug odradio čak 18 sekundi brže od Tesle Model S Plaid.

Za upravljačem je bio Lars Kern. Rekao je da je “stiskao koliko god je mogao” nekoliko krugova na legendarnoj stazi, koja je bila rezervirana za Porscheovo korištenje tijekom dana. Jedini električni model koji još uvijek ima bolje vrijeme je daleko snažnija Rimčeva Nevera s vremenom kruga od 7:05.298

“Dvadeset šest sekundi je pola vječnosti u motosportu”, rekao je Kevin Giek, voditelj linije modela Taycan.”Larsovo vrijeme kruga od 7:07,55 minuta na Nordschleifeu je senzacionalno, stavljajući Taycan u istu ligu s električnim hiperautomobilima. “A impresivna stvar u vezi s tim je da je tijekom nekoliko krugova Lars imao gotovo isto vrijeme.”, naglasio je.

Podsjetimo, modifikacije ovog modela u odnosu na Turbo S uključuju ogromno stražnje krilo, nove odbojnike, stražnji usisnik zraka i nova prednja svjetla. Također, pretpostavlja se da ima tri elektromotora ukupne snage oko 1000 KS. Nosit će oznaku Turbo GT i biti Porscheova električna perjanica sve do dolaska nove generacije, tamo negdje 2027. godine, piše Index.hr.

(TIP/Foto: Porsche)