Mališani proslavili Dječiju Novu godinu u Tuzli

U okviru manifestacije ‘Zima u Tuzli’ u nedjelju je na Trgu slobode u Tuzli održana tradicionalna novogodišnja zabava za najmlađe ‘Kids party – Dječija Nova godina’. Mališani su se družili i zabavljali sa animatorima uz najljepše dječije pjesme i predstave. Program je upotpunio Djed Mraz i podjela paketića, kao i  defile ‘Moto Mrazeva’ Moto kluba Tuzla i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Tuzla.

“Na prekrasan dan koji je okupan suncem, šta drugo nego biti izuzetno radostan i ponosan jer smo dočekali i ovaj 31. decembar te da našu Dječiju novu godinu možemo u punom sjaju proslaviti sa mališanima, ali i svima onima koji su došli u njihovoj pratnji”, kazala je direktorica Turističke zajednice grada Tuzle, Amra Jaganjac.

Novogodišnja noć u Tuzli će biti nezaboravna, obilježena nastupom legendarnog Bajage i Instruktora, koji će zajedno sa posjetiocima dočekati Novu 2024. godinu. U novogodišnjoj noći će prije Bajage i Instruktora nastupiti  DJ Shadow Kid, kao i tuzlanski bend Divan, dok će u noći 1. januara kao glavna zvijezda nastupiti Tijana Dapčević, a prije nje će publiku zagrijati  DJ Yaha, kao i tuzlanski bend VIS Retro.

(TIP/Foto: tztz.ba)