Dodik: Ne plašim se, administrativnu granicu ću pretvoriti u nacionalnu

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, izjavio je da ga ne plaši upozorenje SAD-a da će reagovati u slučaju da neko pokuša prekršiti Dejtonski sporazum, te da će kako on navodi “administrativnu granicu između RS-a i Federacije BiH pretvoriti u nacionalnu granicu”.

Ističe Dodik i da će svaki pokušaj korištenja međunarodne intervencije za dalje jačanje multietničkih institucija Bosne i Hercegovine naići na odluku Srba da ih potpuno napuste.

“RS nema nikakve dileme da će istog trenutka otići na Narodnu skupštinu i donijeti odluke, povući se iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Suda i Tužilaštva i proglasiti ga neustavnim i zabraniti djelovanje na prostoru RS-a. Sve ćemo to postaviti onako kako je bilo u ustavu predviđeno. Nisam iracionalan i znam da će američki odgovor biti upotreba sile. Pa šta? Pokušat će likvidirati Milorada Dodika? Pa to su radili na mnogim mjestima u svijetu”, rekao je Dodik.

(TIP/Izvor: federalna.ba)

Komentar

  • raton says:

    Bilo bi dobro da ti odes na skupstinu sa zakonom o raspodjeli sredstava od pdv. pa da insistiras da sve što je potrošeno u rs. bude mjera raspodjele.
    to te očito ne zanima, jer živiš preko naše grbače sve ove godine i onda nam još pr..iš cijelo vrijeme oko otcjepljenja.
    Krajnje je vrijeme da se pokrene stvarna raspodjela sredstava među entitetima, pa bi onda vidio da li bi ti plata najniža bila 900 ili 430 km..
    lahko je od države uzimati sve što možeš a ovamo se na istu sr..ti.
    imate veće plate duplo nego zvaničnici srbije. lahko je jadnom izje..nom narodu prosipati tu šupljaru.
    Samo oduzet ti sve prihode koje crpiš od svih nas i onda ti rasporedjuj plate penzije i govori kako je stabilna rs..
    pričate o pogledu u rusiju… a svi ljudi iz rs idu na zapad.. sve kontra, ko u krmka m.

Komentari su zatvoreni.