Podignuta optužnica protiv Tereze iz Zrenjanina: Muža je navodno isjekla testerom, pa skuhala dijelove tijela

Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu podiglo je optužnicu protiv Tereze Perić (47) zbog teškog ubistva supruga Srđana (42) u maju prošle godine.

„Optužnica je 3. oktobra ove godine predata u Viši sud u Zrenjaninu na potvrđivanje. Prema našem Krivičnom zakonu prijeti joj kazna od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor“, rekli su za Telegraf iz Višeg javog tužilaštva u Zrenjaninu.

Ona je muža, navodno, nakon što ga je najprije izbola nožem, a potom njegovo tijelo isjekla motornom testerom i određene dijelove čak kuvala u loncu. Sve to je uradila pred maloljetnom kćerkom, a naposlijetku su je njena djeca prijavila policiji.

Prema do sada poznatim informacijama, Tereza je Srđanu u vodu stavila lijekove za smirenje kako bi ga omamila, pa ga potom ubila u kući u kojoj su bila i njena djeca. Života ga je lišila tako što ga je, dok je spavao, izbola nožem.

Tereza je Srđana ubola u spavaćoj sobi, a on je uspio da nekako dođe u dnevnu sobu. Tada ga je videla Terezina kćerka. Njena majka je izašla po motornu testeru, a potom je isterala na ulicu, a posljednje riječi koje je čula od Srđana bile su: „Zovi Hitnu pomoć“. Uplakana djevojčica je pozvala starijeg brata, a potom su zajedno lupali na vrata porodičnog doma, moleći majku da se zaustavi. Naposlijetku su pozvali policiju.

– Sve je uradila pred očima naše kćerke, a onda joj je dala i bensedin. Djevojčica je gledala kako ga ona ubada nožem, siječe motornom testerom, a onda je vidjela i Srđanovu nogu. Potom je zvala mog sina, njenog brata i rekla, „Mama je zaklala Srđana“. Ja sam prvo mislio da se šali, ali onda smo zvali policiju. Inače, on mi se hvalio tom motornom testerom, baš mi je rekao da je oštra. On i ja smo se družili. Nema veze što je ona bila sa njim. Obojicu je znala da nas strpa u zatvor, pa sam ga ja vadio napolje – rekao je za Telegraf.rs nakon zločina Terezin bivši suprug.

Tereza je vrata kuće otvorila tek kada joj je sin zaprijetio da će da pozove policiju. Kako je ispričao, u dnevnoj sobi je ugledao noge na podu.

„Sljedeći prizor je bio kao iz filma „Teksaški masakr“. Raskomadano tijelo u lokvi krvi. Upitao sam je šta namjerava da uradi, praveći se da sam na njenoj strani. Rekla je da ima u planu da raskomada cijelo tijelo i baci na različite lokacije. Još je rekla da hoće da dijelove tijela prokuha kako bi kosti odvojila od mesa“, rekao je Terezin sin.

Tokom policijske istrage zaista su pronađeni dijelovi tela u loncu. Tereza je Srđanu, navodno, do dolaska policije odsekla nogu i genitalije i izvadila mu srce i bubrege, pa sve zajedno stavila na u dvije posude na šporetu, piše Telegraf.

„Preživio sam horor, kao i mlađa sestra. Mama je bila smirena, kuhala je dijelove tijela, ja sam pozvao policiju rekao sam hoću da prijavim ubistvo, da je moja majka ubila očuha“, rekao je Terezin sin nakon zločina.

Bili u evidenciji Centra za socijalni rad

Kako su nakon zločina naveli za Telegraf.rs iz Centra za socijalni rad u Zrenjaninu, ta ustanova reagovala je u periodu prije ubistva. Oni su naveli da su preduzimane mjere i aktivnosti iz njihove nadležnosti, ali nisu precizirali koje.

„Centar će po potrebi preduzimati aktivnosti zaštite djeteta koje je prisustvovalo nasilju u skladu sa zakonom i standardima stručnog rada, a u zavisnosti od procijenjenih potreba djeteta“, naveli su odgovarajući na pitanje o maloljetnoj kćerki osumnjičene Tereze, koja je prisustvovala jezivim scenama.

(TIP/Izvor: telegraf/Foto: zrklik.com, Screenshot Facebook