Najbolji aerodromi svijeta: Zagreb 125-ti, Beograd pri dnu, Sarajeva, Podgorice i Ljubljane nema na listi, ali ko je na čelu?

Ocjenjivali su aerodrome na osnovu kašnjenja letova i iskustava putnika u snalaženju po aerodromu, hrani te opcijama za kupovinu…

Kompanija AirHelp koja je svojevrsni servis potrošačima u vazdušnom saobraćaju i ove godine je objavila rang listu aerodroma. Zagrebački aerodrom Franjo Tuđman je u drugom dijelu liste, ali bliže sredini, a od regionalnih loše je prošao aerodrom Nikola Tesla iz Beograda – rangiran kao peti najslabiji u svijetu.

Aerodroma u Sarajevu, Podgorici i Ljubljani nema na listi.

Na ovogodišnjoj listi najboljih svjetskih aerodroma prednjače oni u Japanu i Brazilu, dok se na vrhu liste istakla prijestonica Omana. S druge strane, evropski aerodromi, uključujući neke od najpoznatijih turističkih destinacija, ne sjaje najviše, prenosi Forbes.

Društvo za pomoć potrošačima u avio prometu, AirHelp, utvrdilo je da se aerodrom Nikola Tesla u Beogradu našao na dnu ljestvice.

AirHelp svake godine sprovodi istraživanje korisničkog iskustva na svjetskim aerodromima. Ove godine kompanija je analizirala iskustva više od 15 hiljada anketiranih na više od četiri hiljade aerodroma širom svijeta. Podaci su prikupljeni od 1. januara do 30. septembra 2023. godine, a na kraju su sastavili rang-listu 194 aerodroma, rangiranih od najboljih do najgorih.

Ocjenjivali su aerodrome na osnovu kašnjenja letova i iskustava putnika u snalaženju po aerodromu, hrani te opcijama za kupovinu.

(TIP/Foto: Ilustracija)