I ove godine Vlada TK obradovala mališane

Povodom nastupajućih novogodišnjih praznika, prigodnim paketićima delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, predvođena premijerom Irfanom Halilagićem, i ove je godine obradovala mališane hospitalizirane na Dječjoj klinici Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli i štićenike Doma za djecu bez roditeljskog staranja, Centra za djecu sa višestrukim smetnjama „Koraci nade“ i Javne ustanove „Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju“ Tuzla. Kao i svake godine do sada, partner Vlade TK u realizaciji ovog projekta je Dječije selo mira „Turija“, kojima su se premijer i ministri zahvalili za istrajnu podršku ovom humanom projektu. Za mališane u ukupno 30 institucija na području cijelog Kantona, osigurano je oko 2.600 paketića, a u današnje 4 institucije djeci je uručeno 455 novogodišnjih paketića.

Prilikom podjele paketića premijer Halilagić i članovi Vlade Tuzlanskog kantona su djeci, te uposlenicima ovih ustanova zaželjeli sretne novogodišnje praznike, brzo ozdravljenje i oporavak, te školski i svaki drugi uspjeh u godini koja nam predstoji.

„U ovom prazničnom duhu i raspoloženju želimo da obradujemo i naše najmlađe. Vlada TK sa resornim ministarstvima to radi svake godine, te smo i ove godine, u ove četiri institucije u kojima su oni najpotrebitiji mališani i lično djeci uručili paketiće. Želimo na ovaj način pokazati da nam je stalo do najmlađe populacije i onih koji imaju posebno mjesto kada su u pitanju institucije Tuzlanskog kantona i da budemo malo djedamrazovi na kraju godine“, rekao je danas premijer Halilagić.

Uz premijera Halilagića novogodišnje paketiće mališanima su uručili ministrica zdravstva TK Dušanka Bećirović i ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Fadil Alić.

(TIP)