Video/Foto: Općina Banovići daruje svoje najmlađe sugrađane za novogodišnje praznike: Obezbijedila 700 novogodišnjih paketića

Općina Banovići potrudila se da i ove godine uljepša novogodišnje praznike svojim najmlađim sugrađanima. Za banovićke mališane osigurala je 700 novogodišnjih paketića koje će podijeliti prvačićima u svim osnovnim školama, polaznicima Dječijeg obdaništa, štićenicima Centra za razvoj inkluzivnih praksi, najmlađim korisnicima Centra za socijalni rad i Udruženja djece sa poteškoćama u razvoju „Leptir“, te članovima Kulturno umjetničkog društva „Litva“. Paketići za štićenike Centra za socijalni rad osigurani su u suradnji sa organizaciom World Vision BiH (oko 100 paketića).

Prvog dana podjele paketića općinski načelnik dr. Bego Gutić obradovao je mališane Dječijeg obdaništa, Centra za razvoj inkluzivnih praksi, Centra za socijalni rad, Udruženja „Leptir“ i KUD-a „Litva“. Akciji se pridružio i banovićki taksista Ernes Bećarević za kojeg se čulo širom regiona. Prilikom posjete Udruženju „Leptir“ on se još jednom stavio na raspolaganje roditeljima djece sa poteškoćama u razvoju nudeći njima i njihovoj djeci besplatan prevoz.

U srijedu, 27.12.2023. godine, u okviru manifestacije „Dječija Nova godina“, podijelit će se i paketići svim prvačićima koji pohađaju 5 osnovnih škola na području općine Banovići i Područnu školu „Ribnica“ Zavidovići. Podjela će biti organizirana u sali BKC-a sa početkom u 11 sati. Općina Banovići već treću godinu zaredom daruje svoje najmlađe sugrađane za novogodišnje praznike.

(TIP)