Lugavić u radnoj posjeti JP SKPC Mejdan u Tuzli

Gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, posjetio je u srijedu JP Sportsko kulturno prvredni centar Mejdan, gdje je održao radni sastanak s direktorom Edinom Buševcem. Tokom sastanka, razgovarali su o realizovanim projektima i planovima rada za narednu godinu.

Jedan od ključnih projekata o kojem su razgovarali jeste rekonstrukcija kuglane. Gradonačelniku Lugaviću prezentovan je napredak projekta koji je podijeljen u dvije faze kako bi se osigurao kvalitet radova. Prvom fazom završit će se staklena površina iznad kuglane i bočnog zida. Ovi građevinski radovi od suštinskog su značaja zaštite kuglane od vode koja je prodirala izvana, stvarajući nepovoljne uslove za rad. Direktor Buševac naglasio je da će završetkom ove faze biti stvoreni uslovi za nastavak radova na elektroinstalacijama koje su ključne za svlačionice i dalje postavke same kuglane.

Gradonačelnik Lugavić je istakao značaj i podršku projektu te naglasio važnost kvalitetnog završetka prve faze koja će omogućiti nesmetan prelaz na sljedeće korake u rekonstrukciji. Također istakao je da će Grad Tuzla nastavlit pružati podršku razvojnim, sportskim, kulturnim i privrednim projektima koji se realizuju u Mejdanu, a donose korist zajednici, odnosno građankama i građanima Tuzle.

Projekt rekonstrukcije kuglane unaprijedit će sportsku infrastrukturu u Tuzli, pružajući građanima funkcionalno mjesto za rekreativne aktivnosti.

(TIP)