Gradonačelnik Tuzle nastavio darivanje paketićima

Nastavljajući niz posjeta ustanovama i organizacijama koje brinu o djeci, gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, u srijedu je obradovao mališane JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama i tjelesnom razvoju, te Centra “Koraci nade” u Tuzli, a nakon jučerašnjeg darivanja djece JU Centra za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Tuzla, JU Doma za djecu bez roditeljskog staranja i Klinike za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli.

Štićenici Zavoda i Centra su gradonačelnika dočekali s radošću te su mu, u znak zahvalnosti, priredili priredbe ispunjene pjesmom i igrom. Posjete su bile pune radosti i ljubavi, stvarajući nezaboravne trenutke za najmlađe sugrađane.

U skladu s dugogodišnjom tradicijom, Grad Tuzla je i ove godine osigurao 2000 novogodišnjih paketića za djecu koja borave u ustanovama, organizacijama i udruženjima koja okupljaju one kojima je potrebna posebna pažnja. Gradonačelnik Lugavić, predan socijalnoj osjetljivosti, izrazio je radost što se nastavlja tradicija darivanja i pružanja pažnje djeci kojoj je to najpotrebnije i time pokazujući brigu i podršku zajednice prema onima kojima je to najpotrebnije. Gradonačelnik Lugavić naglašava važnost ovakvih inicijativa te potiče saradnju i podršku građana kako bi svako dijete osjetilo radost novogodišnjih praznika.

(TIP)