Lugavić razveselio mališane novogodišnjim paketićima

Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, u utorak je obišao JU Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Tuzla, JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja, i Kliniku za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli. Povodom nadolazećih novogodišnjih praznika, gradonačelnik Lugavić je obradovao mališane ovih ustanova poklon-paketićima.

Grad Tuzla, nastavljajući tradiciju dužu od dvadeset godina, i ove godine je osigurao 2000 novogodišnjih dječijih paketića za djecu koja borave u ustanovama, organizacijama i udruženjima koja okupljaju one kojima je potrebna posebna pažnja. Novogodišnje paketiće će dobiti mališani iz 25 ustanova na području grada Tuzle.

Gradonačelnik Lugavić izrazio je zadovoljstvo što se nastavlja tradicija darivanja i poklanjanja pažnje djeci kojoj je to najpotrebnije. Istakao je da je Grad Tuzla prepoznatljiv kao grad socijalne osjetljivosti te je naglasio važnost pružanja podrške najmlađima u zajednici. “Drago mi je što sam i ja dio ove tradicije i dio ovog kontinuiteta. Najvažnije je da ova djeca u ovom danu uživaju. Paketići su dio njihove novogodišnje radosti, a Grad Tuzla priredi ovakvu radost svake godine. Siguran sam da ćemo i u narednom periodu nastaviti u još većem obimu, s obzirom da ova djeca zaslužuju pažnju svih nas. Djeca su nam svojim gostoprimstvom pokazala koliko imaju ljubavi i koliko ljubavi žele prenijeti na sve nas. To je nešto što nikada ne smijemo zaboraviti”, kazao je gradonačelnik Lugavić.

U znak dobrodošlice, djeca su priredila prigodan program koji je uključivao pjesme i recitacije. Mališani su se s posebnim veseljem pripremili za susret s gradonačelnikom, pruživši tako svoj doprinos svečanom trenutku.

Gradonačelnik Lugavić sutra će posjetiti i djecu u Zavodu za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama i tjelesnom razvoju u Tuzli i Centru “Koraci nade” u Tuzli.

Ove godine, novogodišnji paketići su osigurani za štićenike i članove različitih ustanova, uključujući Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama, Udruženje “Majke hendikepirane djece”, JU Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora, “Koraci nade”, URODIOL Tuzla, Udruženje građana oštećenog vida, Dom za djecu bez roditeljskog staranja, JU Centar za socijalni rad Tuzla, Narodna kuhinja, Klinika za dječije bolesti, Organizacija RVI Tuzla, Klub specijalnih sportova, Udruženje roditelja i prijatelja djece oboljele od leukemije “Pipol”, Udruženje “Maloljetni borac ARBIH”, Udruženje roditelja djece osoba sa autizmom URDOSA Tuzla, Udruženje “Stećak”, Udruženje “In vivo”, Udruženje “Duga”, Sindikat solidarnosti, Udruga HVIDRA Tuzla, Udruženje “Hrabro srce”, Udruženje “Novi horizonti”, Udruženje građana oboljelih od distrofije TK – Tuzla, Tuzlanska Amica i UG „Srce Husina“.

(TIP)