Uznemirujući snimci: Policija tukla demonstrante u Beogradu, ima povrijeđenih

Nakon što su građani i opozicija sinoć nekoliko sati protestovali najprije ispred zgrade RIK-a u Ulici kralja Milana, a onda i ispred Skupštine grada Beograda, koja se nalazi prekoputa, policija sa opremom za razbijanje demonstranata je oko 22 sata počela da razbija protest i rastjeruje demonstrante.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci kako policija tuče demonstrante.

Reporterima N1 rečeno je da ima uhapšenih, a kako je rekla profesorka Biljana Stojković, privedeno je najmanje četvoro studenata.

Također, novinar portala Nova.rs Andrija Lazarević, koji je izvještavao sa sinoćnjeg skupa, dobio je udarac pendrekom.

Kako je rekao, kad je policija krenula da potiskuje građane, jedan od policajaca ga je udario pendrekom po ruci, prenosi portal nova.rs.

Foto: AA

Vučić se obratio povodom protesta: Izgrednici će biti uhapšeni

Ništa od toga im neće poći za rukom. Mi se trudimo da blagom reakcijom ne povredimo nekog od slučajnih učesnika ispred Skupštine grada, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju javnosti povodom protesta opozicije u Beogradu.

Vučić je istakao da su neki na ovim protestima pokazali pravo lice i da im je nasilje jedini vid borbe.

“Danima smo na to ukazivali, upozoravali smo na inostrani faktor, hvala onim stranim službama koje su jasno stavile na znanje šta se priprema”, rekao je predsjednik Srbije.

Dodao je da oni koji su se zaklinjali u borbu protiv nasilja samo su još jednom potvrdili da su pravi nasilnici i siledžije.

“Država je dovoljno jaka da odbrani Srbiju, da odbrani Beograd. Izgrednici i siledžije biće uhapšeni i uvek ćemo se tako ponašati”, kazao je Vučić.

Poručio je da će sačuvati slobodu i mir u zemlji.

“Sačuvaćemo slobodu, samostalnost, nezavisnost. Odbranićemo našu Srbiju, samo da sačuvamo mir, država je sigurna, sačuvaćemo našu kuću”, rekao je Vučić.

Tokom sedmog masovnog protesta koalicije Srbija protiv nasilja ispred zgrade Republičke izborne komisije u Beogradu opozicija je pokušala da uđe u zgradu Skupštine grada Beograda.

Vrata Skupštine su razvaljena, a unutra je policija u opremi za razbijanje protesta. Razbijena je vanjska kamera na zgradi, kao i nekoliko prozora. Prije toga je bačen i suzavac, a demonstranti su gađali Skupštinu grada bakljama i pokušavali da ih ubace kroz razbijene prozore. Jedan od učesnika protesta je motkom razbio staklo na vratima Skupštine grada.