Dva državna rekorda Bakira Musića i tri najbolja rezultata svih vremena za AK ‘Sloboda – Tehnograd’

Atletičari AK “Sloboda – Tehnograd” iz Tuzle osvojili su nekoliko medalja na atletskim mitinzima koji su proteklog vikenda održani u Beogradu.

U subotu je organizaciji AK „Top Jump“ održan memorijal “Mihajlo Mika Švraka”. Medalju za BiH osvojio je Bakir Musić u trci na 400m, istrčavši državni rekord za mlađe juniore i juniore. Srebrne medalje su osvojili Nikola Pavljašević u trci na 3000m za mlađe juniore, Alija Džinić na 200m za juniore, saopćeno je iz AK “Sloboda – Tehnograd”.

Drugog dana vikenda održan je tradicionalni “Miting budućih šampiona” u organizaciji AK „Partizan“. Bakir Musić je trijumfovao u trci na 200m istrčavši najbolji rezultat svih vremena u kategoriji mlađih juniora i juniora – 22,60 s, dok je u trci na 60m osvojio srebrenu medalju.

Amer Bećirović istrčao je najbolji rezultat svih vremena u diciplini 300m u dvorani za dječake – 39,48 s, osvojivši 4. mjesto,  a osvojio je i srebrenu medalju u trci na 800m za starije pionire.

Amar Grbić je u bacanju kugle u kategoriji mlađih juniori osvojio bronzanu medalju, Alija Džinić je osvojio srebrenu medalju u trci na 60m za juniore, a Enes Džinić je osvojio bronzane medalje na 60m i 200m u kategoriji juniora.

Bronzanu medalju osvojila je Ena Bećirović u trci na 300m za djevojčice.

Četvrta mjesta osvojili su Ema Mešković u diciplini 800m za djevojčice, te Nikola Pavljašević u trci 800m za dječake, sa novim ličnim rekordima.

Odlične plasmane i nove lične rekorde ostvarili su i ostali takmičari AK Sloboda Tehnograd, Amna Musić, Ajna Nezirovac, Imad Isabegović, Rijad Muratović, Elma Hasanbašić, Rijad Hasanbašić i Nudžejma Vrabac.

Na mitinzima je učestvovalo više od 1.500 atletičara.

(TIP/Izvor: Fena)