Foto: Gradonačelnik Lugavić podržao rad Inicijativne grupe za aktivno starenje MZ Brčanska Malta

Gradonačelnik Tuzle, dr. Zijad Lugavić, učestvovao je u petak u proslavi desete godišnjice Inicijativne grupe Aktivno starenje u Mjesnoj zajednici Brčanska Malta. Tokom susreta, gradonačelnik  Lugavić je iskazao podršku radu Inicijativne grupe, čestitao im na deset godina postojanja, i razgovarao s predstavnicima i članovima Inicijative.

Gradonačelnik Lugavić je istakao važnost doprinosa ove Inicijative kvaliteti života starijih osoba u Tuzli. Zahvalio se Švicarskom Crvenom križu na pokretanju ovog projekta, te naglasio dugogodišnju podršku Grada Tuzle. Gradonačelnik Lugavić je izrazio predanost osiguranju boljih uslova za život starijih sugrađanki i sugrađana te najavio nastavak saradnje.

Koordinatorica Inicijative, Hasija Jahić, uručila je zahvalnicu gradonačelniku Lugaviću za njegov doprinos, te  je istakla prepoznatljiv doprinos Inicijative u Tuzli i Tuzlanskom kantonu kroz organizaciju različitih aktivnosti, stvaranje prostora za druženje, te pružanje podrške članovima zajednice.

U sklopu svečanosti održan je prigodan kulturni program, u kojem su učestvovali učenici OŠ ‘Brčanska Malta’, kao i članice hora Inicijativne grupe.

(TIP)