Svi koji plaću primaju iz budžeta FBiH dobit će 2.520 KM

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela je odluku kojom će svi oni koji primaju plaću iz budžeta Federacije BiH dobiti jednokratnu novčanu pomoć od po 2.520 KM.

Prva tranša isplate će, odlukom od 18. decembra ove godine, iznositi 1.260 KM. Vlada FBiH je dužna da ostatak novca isplati do kraja šestog mjeseca naredne godine.

Odluka o isplati pomoći zaposlenima u institucijama FBiH je objavljena u Službenom listu BiH, a navodi se da pravo na isplatu jednokratne pomoći ostvaruju svi zaposlenici koji plaću primaju iz budžeta FBiH koji su bili u radnom odnosu u momentu stupanja na snagu ove odluke, objavila je N1.

(TIP/Foto: Ilustracija)

Komentar

  • raton says:

    Da , lijepo i treba svaki radnik da dobije ova sredstva pomoći, ali samo se pitam.. kako to svi nekako namaknu, kako to da i privatnici koji jedva kraj skrajem , nekako namaknu, pa onda zapadnohercegovacki kanton , naravno odmah najavi da ce dati sredstva.. pa evo federalni nivo da ce dati srdstva, a tuzlanski kanton, sam sebi obori budzet, kako bi od toga napravio pricu, kako nema sredstava, kako nema nista dok je privremeno finansiranje, itd itd. kao da smo mi ovce i pasemo travu a ne jedemo ovo malo hljeba sto jos mozemo kupiti.prošao je rok da se obrazovanju podignu plate u mjesecu novembru je trebalo da se usklade procenat rasta.. što je propusteno, a sad se zaledilo i do aprila, pa onda ćemo vidjet kako će ići…žalosno…
    samo se pitam, šta rade sindikati kantonalnih institucija,obrazovanja prije svega kojeg ima najviše, zašto ne izađu sa jasnim zahtjevom da nas ove godine neće i nesmije mimoići ova pomoć, kao što su prošle. pa nema više smisla..

Komentari su zatvoreni.