Zavod za javno zdravstvo TK obilježio 100 godina uspješnog rada

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, predvođena premijerom Irfanom Halilagićem prisustvovala je u četvrtak  obilježavanju izuzetno značajnog jubileja, 100. godišnjice rada Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona. Ovim povodom u Ateljeu „Ismet Mujezinović“ u Tuzli održana je svečana akademija.

Tom prilikom ukazano je na značaj i ulogu koju je Zavod imao u proteklih 100 godina svog djelovanja, kako se ta uloga mijenjala kroz historiju, ali i istaknuto kako je zdravlje stanovništva, njegova promocija i zaštita bila fokusna tačka i konstanta u radu ove zdravstvene ustanove. Kroz fotografije i dokumentarni program predstavljen je historijat Zavoda, a posebna pažnja posvećena je i ulozi Zavoda tokom pandemije COVID-19.

„Čestitati jubilej, 100 godina rada Zavoda za javno zdravstvo, znači čestitati Zavodu na istrajnosti i stogodišnjoj borbi i brizi za zdravlje stanovnika ove regije, jer zdravlje pojedinca, ali i zajednice i populacije u cjelini prepoznato je kao najvredniji resurs zajednice. U tom smislu, a imajući u vidu rezultate rada i aktivnosti Zavoda, kako u promociji i zaštiti zdravlja stanovništva, tako i u održavanju sistema kvaliteta i sigurnosti pruženih zdravstvenih usluga na lokalnom nivou, te obrazovanju i edukaciji svih profila zdravstvenih radnika u funkciji nastavnonaučne baze obrazovnih institucija, moram istaknuti da je čast imati ovakvu instituciju. Instituciju sa tako velikim fundusom znanja i ekspertizom da se uhvati u koštac i sa najzahtjevnijim izazovima“, kazao je premijer Halilagić i svim uposlenicima Zavoda zaželio da svoje znanje i ekspertizu dodatno nadograđuju i da Zavod nastavi svoj uspješan rad.

(TIP)