Žene iz BiH “uz najljepši osmjeh” neprimjetno krale u Francuskoj, imale čak 17 različitih identiteta

Pripadnici policije Tuluza u Francuskoj već mjesecima pokušavaju da uđu u trag dvjema djevojkama koje od sredine septembra džepare po javnom prevozu u Tuluzu, a jedino što znaju jeste da su rođene u Bosni i Herecegovini.

One su privođene u više navrata, a svaki put su davale druga imena, ukupno 17 različitih! Čak ni ta privođenja nisu imala nikakvog efekta, jer bi one nastavljale po svom, čim bi napustile prostorije policijske stanice.

Posljednjih nekoliko sedmica, policija je intenzivno tragala za njima, pokazujući njihove fotografije na mjestima gdje su obično “operisale”, stanicama javnog prevoza, prenosi N1.

I konačno, ovog vikenda su uspjeli da im uđu u trag i to na samom ulazu u stanicu metroa. Ovaj put im nisu uspjele umaći.

Iz policije kažu da su se ovaj put predstavile kao Luna i Žaklina, te da imaju 18 i 20 godina. Međutim, iz policije kažu da ne postoji ništa što bi potvrdilo da su one punoljetne osobe, jer nemaju nikakvih dokumenata. Jedino što sa sigurnošću znaju jeste da su rođene u BiH.

Iz policije su upozorili građane Tuluza da je riječ o profesionalnim džeparoškinjama, koje će vam uz najljepši osmjeh neprimjetno ukrasti novčanik.

“Čim ukradu novčanik, bukvalno u roku od dvije minute pronađu bankomat i skinu gotovinu sa kartice. Samo ono što znamo, odnosno samo od prijavljenih krađa, ukrale su najamanje 5.900 eura”, kažu iz policije, prenose Nezavisne.

(TIP/Foto: Screenshot/ladepeche.fr)