Ancelotti ne žuri da produži ugovor sa Realom

Trener fudbalera Real Madrida Carlo Ancelotti rekao je danas da ne žuri da potpiše produžetak ugovora sa tim klubom, usred stalnih spekulacija da reprezentacija Brazila želi da ga angažuje. Ancelottijev ugovor ističe na kraju ove sezone.

“Biti trener Real Madrida je najvažnija stvar. Ako je klub sretan, onda sam i ja. Nema žurbe da obnovim ugovor, to nije problem. Ovdje sam do 30. juna 2024.”, rekao je Ancelotti.

Real Madrid u nedjelju dočekuje Villarreal, u utakmici 17. kola Primere.

Ancelotti je povezivan sa reprezentacijom Brazila otkako je Tite podnio ostavku na mjesto selektora u decembru 2022., poslije razočaravajućeg Svjetskog prvenstva.

Ovaj 67-godišnji italijanski trener je u nekoliko navrata rekao da želi da ispoštuje sadašnji ugovor sa Realom, ali nikada nije otkrio svoje planove za budućnost.

Brazil je angažovao Fernanda Dinizea za selektora u julu. On je tada postpisao jednogodišnji ugovor koji će biti završen kada istekne i Ancelottijev ugovor sa Realom. Čelnici Fudbalske konfederacije Brazila su naveli da je njihova namjera bila da sačekaju Ancelottija kako bi predvodio tim na Svjetskom prvenstvu 2026.

Ancelotti drži rekord po broju titula u Ligi prvaka, pošto je i Real Madrid i Milan vodio do dva trofeja u tom takmičenju. On je i jedini trener koji je osvojio titule u pet najboljih evropskih liga, u Španiji, Engleskoj, Italiji, Njemačkoj i Francuskoj.

(TIP/Izvor: Beta)