Crveno- crni protiv Skauta

Rukometaši Slobode u subotu u 17 sati gostuju ekipi Izviđača u okviru utakmice 12. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Šef Stručnog štaba, Mirko Mikić, optimističan je pred susret s aktuelnim državnim prvakom te se nada povoljnom rezultatu u gostima.

“Uspjeli smo odmoriti nakon napornog perioda, zgusnutog rasporeda. U utorak smo se počeli spremati za derbi u Ljubuškom, znamo gdje idemo, idemo protiv aktuelnog prvaka, uvijek nezgodne ekipe koja je poprilično dobro uigrana i zna šta hoće. Mi ćemo uraditi ono što je do nas, spremit se najbolje što možemo i otići tamo puni samopouzdanja, puni elana, oporavljeni od povreda. Smatram da bismo tom pobjedom mnogo dobili, tako da se nadam najboljem u predstojećem duelu”, rekao je šef struke.

Na predstojeći susret osvrnuo se i kapiten crveno- crnih, Emir Suhonjić.

“Puno očekujemo od ove utakmice s obzirom da smo u prvom dijelu prvenstva kiksali u nekoliko utakmica. Probat ćemo sve učiniti da to ispravimo i donesemo bodove sa teškog gostovanja u Ljubuškom. Naravno, respektujemo ih, oni su aktuelni prvaci države, ali vidimo svoju šansu ukoliko bismo ponovili utakmicu koji smo odigrali na strani protiv Borca. Ukoliko tako budemo igrali, mislim da se možemo nadati povoljnom rezultatu”, ističe Suhonjić.

U narednom, 13. kolu Premijer lige BiH, Sloboda će ugostiti ekipu Goražda, što će ujedno biti i posljednja utakmica prvog dijela prvenstva.

(TIP)