Univerzitet u Tuzli: Promocija 27 novih doktora nauka

Univerzitet u Tuzli održao je svečanu ceremoniju promocije 27 novih doktora nauka. Gradonačelnik Tuzle, dr.sc.  Zijad Lugavić prisustvovao je svečanoj promociji te istakao važnost nauke kao temelja ekonomskog, društvenog, kulturnog i općeg razvoja društva.

Gradonačelnik Lugavić je tom prilikom izjavio: “Ovo je veliki ponos za čitav grad Tuzlu, Tuzlanski kanton i čitavu Bosnu i Hercegovinu. Danas slavimo dostignuća mladih doktora nauka. Nauka je ključna za razvoj društva, bilo on ekonomski, društveni, kulturni ili bilo koji drugi aspekt. Ova promocija doktora nauka našeg Univerziteta u Tuzli predstavlja veliku svečanost. Velika mi je čast i zadovoljstvo čestitati rektorici Univerziteta, prorektorima, dekanicama i dekanima, te svim profesorima i studentima koji su doprinijeli još jednoj generaciji doktora nauka. Uvjeren sam da uz ovakav spoj praktičnog i naučnog znanja, Grad Tuzla, Tuzlanski kanton i Bosna i Hercegovina će sigurno koračati velikim i brzim koracima naprijed”.

Svečana promocija doktora nauka je veliki uspjeh Univerziteta u Tuzli, te doprinosi razvoju obrazovanja i naučnih dostignuća u našoj državi, ali i šire.

(TIP)