Gradonačelnik Lugavić podržao Hackathon kao platformu za inovacije i kreativnost mladih

U Narodnom pozorištu u Tuzli, u četvrtak je održan Hackathon pod nazivom “Učestvuj u budućnosti razvoja centra grada Tuzle u okviru VI Međunarodnih BH Sedmica Inženjerstva”. Ovaj događaj ima za cilj predstaviti nove koncepte, inovativna i pametna rješenja, te istaknuti važnost mladih i njihove uloge u budućnosti grada.

Gradonačelnik Lugavić podržao je  mlade inovatore, te kazao: “Izuzetno sam radostan što je organizovan jedan ovakav događaj, Hackathon s fokusom na perspektivu mladih o centru grada Tuzle. Ovaj događaj ponovno potvrđuje naše opredjeljenje i ističe koliko nam mladi znače. Želimo čuti mlade, njihove misli i vizije o našem gradu. Nakon današnjeg događaja i prezentacije njihovih ideja, grad će, uz ocjene stručne komisije, identifikovati najbolje prijedloge. Tako ćemo zajedno raditi na unapređenju našeg grada, integrirajući pozitivne ideje u naš program rada. Cilj nam je graditi Tuzlu kao mjesto s još boljim ambijentom i kvalitetom života za sve građanke i građane”.

Udruženje Radio Kameleon – Otvorena mreža ljudskih prava i demokratije Tuzla, u saradnji s Udruženjem KulturaMedia Sarajevo i Univerzitetom u Tuzli, organizatori su Prvog Hackathon kreativnog razmišljanja na temu “Obrazovanje za 21. vijek s fokusom na Kampus Univerziteta u Tuzli”. Hackathon takmičenje održava se 14. i 15. decembra 2023. godine u Tuzli.

(TIP)