Video: Ovo je 10 najboljih filmova koji su izašli na Netflixu u 2023. godini

Streaming platforma Netflix poznata je po produkciji vlastitih filmova različitih žanrova, od kojih su neki ostvarili odličan uspjeh kod publike i kritičara. Zato su na portalu ScreenRant izdvojili deset najboljih filmova koji su izašli na Netflixu 2023. godine.

Fair Play

Psihološki triler Fair Play prati mladi par, Emily Meyers i Lukea Edmundsa, koji kao analitičari rade u jednoj od najprofitabilnijih tvrtki koja se bavi investicijskim fondovima. Luke i Emily sretno su zaručeni i skrivaju vezu od kolega na poslu, no njihov se cijeli odnos mijenja kada doznaju da je Emily dobila promaknuće kojem se nadao Luke.

El Conde

El Conde je čileanska crna komedija koja zloglasnog diktatora Augusta Pinocheta prikazuje, ni manje ni više, nego kao 250-godišnjeg vampira koji želi umrijeti. Mješavina jezivog horora i crne komedije ovaj film čine vrlo zabavnim, a jaka glumačka postava i kreativna premisa mu pomažu da bude jedan od najoriginalnijih Netflixovih filmova ove godine, piše ScreenRant.

Nyad

Film Nyad prikazuje istinitu priču o Diani Nyad (Annette Bening) koja je od Kube do Key Westa na Floridi plivala bez zaštitnog kaveza za morske pse. Ovo je inspirativan film s puno uzbudljivih scena i snažne glumačke postave, uključujući Jodie Foster i Rhysa Ifansa. No film sadrži nekoliko fiktivnih situacija koje su kod nekih gledatelja izazvale negativne reakcije.

Rustin

Biografska drama priča nevjerojatnu istinitu priču o tome kako je Bayard Rustin (Colman Domingo), aktivist za građanska prava i prava homoseksualaca, uspio organizirati poznati Marš na Washington 1963. godine. Rustinov kraj je inspirativan i izazovan, a Domingova izvedba u ulozi Rustina nezaboravna, prenosi ScreenRant.

The Killer

The Killer je akcijski triler koji prati profesionalnog ubojicu poznatog samo kao Ubojica (Michael Fassbender). Ubojica se upušta u međunarodnu osvetu nakon što se vrati s propalog posla i pronađe svoju teško ozlijeđenu djevojku koju su povrijedili drugi ubojice. Kako piše ScreenRant, The Killeru možda nedostaju naracija i “dubina” likova, ali to nadoknađuje uzbudljivim akcijskim scenama.

Nimona

Nimona je animirani fantastični avanturistički film temeljen na istoimenom grafičkom romanu ND Stevensona iz 2015. godine. Priča prati Nimonu (Chloë Grace Moretz) koju zajednica ne prihvaća zbog njezinih neobičnih sposobnosti. Film Nimona kombinacija je avanture, komedije i drame koja je nadopunjena impresivnom animacijom i zabavnim scenarijem.

You Are So Not Invited To My Bat Mitzvah

Humoristična drama You Are So Not Invited To My Bat Mitzvah prikazuje klasičnu priču o odrastanju dviju najboljih prijateljica koje planiraju svoju bar micvu dok se natječu za pozornost popularnog dječaka iz škole. Zabavnu glumačku ekipu čine Adam Sandler, cijela njegova obitelj i Luis Guzmán.

Maestro

Maestro je biološka drama o američkom skladatelju, Leonardu Bernsteinu (Bradley Cooper), i njegovom odnosu sa suprugom Felicijom Montealegre (Carey Mulligan). Leonardov i Felicijin brak zamršen je zbog njegove ovisnosti o drogama i aferama s raznim muškarcima, ali par se pomirio prije Felicijine smrti od raka pluća 1978. godine. Maestro je dirljiv film vođen snažnim glumačkim izvedbama Coopera i Mulligan, a Cooperova režija vrlo je zadivljujuća, piše ScreenRant.

They Cloned Tyrone

Znanstveno-fantastična komedija prati skupinu dilera koji su otkrili da vlada klonira ljude. Ovaj film pravi je primjer inteligentne kombinacije komedije i misterija kako bi se stvorio uvjerljiv film s jedinstvenim vizualnim stilom. U njemu glume talentirani Jamie Foxx, John Boyega i Teyonah Parris.

May December

U drami May December glumica Elizabeth, koju tumači Natalie Portman, proučava kontroverznu Gracie, koju tumači Julianne Moore. Gracie se udala za muškarca s kojim je započela vezu kada je on imao samo 13 godina, dok je ona imala 36. Ovaj film potaknut će gledatelje na razmišljanje, a zbog nevjerojatnih izvedbi glumica gotovo da nećete skrenuti pogled s ekrana, piše Index.hr.

(TIP/Foto: Screenshot: Youtube/Netflix)