Napravite gel protiv podočnjaka od kafe sami! Sve sastojke već imate u kuhinji

Svi znamo da je kafa odličan stimulator i da razbuđuje. Ali kofein, glavni sastojak kafe – vrlo se često koristi i u kozmetičkim proizvodima. Naročito u gelovima i serumima koje stavljamo na vrlo osjetljiv i tanak dio kože ispod očiju.

Kofein djeluje na kožu na tri načina. Snažno je antioksidativno sredstvo i odlično djeluje u borbi protiv slobodnih radikala koji su jedan od najvećih uzročnika starenja kože. Kofein djeluje i na cirkulaciju kože, a i izvlači vodu pa vrlo brzo dobijemo osjećaj zatezanja i svjež izgled u tom dijelu lica, piše HRT.

Kako napraviti gel protiv podočnjaka?

U 50 ml vode (otprilike 4 pune žlice) dodajte 5 grama ugušćivača (npr. guar guma).

Izmještajte to ručnim mikserom za cappuccino dok ne dobijete neku vrstu gela. U to dodajte jušnu žlicu svježe mljevene kafe. I prvi gel je gotov.

Njegova prednost je što je brzo gotov, ali ako ga previše koristimo – može isušiti kožu.

Umjesto vode – glicerin ili gel aloe vere

Da bi to izbjegli, umjesto vode bolje je koristiti materijale koji će djelovati kao ovlaživači (glicerin ili gel aloe vere ili kombinaciju).

Za pripremu je potrebno 50 ml, kao i kod recepta koji se radi s vodom.

Dodajte ugušćivač, izmiksajte i dodajte žlicu kafe – i dobili ste gel koji će hidratizirati kožu, ali i potaknuti cirkulaciju.

Vrlo brzi recept – žlica meda i žlica kafe

Ako nemate ove sastojke – postoji vrlo brzi recept za gel protiv podočnjaka. Žlica meda i žlica kave.

Nanesete gel na oblikovane komadiće tkanine i djelovat će u roku od pola sata. Nakon toga umijte se i uživajte u instant efektu svježe i zategnute kože ispod očiju.

(TIP/Izvor: N1/Foto: Pexels)