Advokat uhapšen u Banja Luci, sproveden u Tužilaštvo

MUP RS-a je pronašao četiri pištolja i minuciju tokom pretresa privatnih i poslovnih prostorija u Banja Luci koje koristi lice D.S, uhapšeno u akciji “Advokat”.

Kako su saopćili, lice je predato jutros Posebnom odjeljenju Republičkog tužilaštva za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima napad na sudiju ili javnog tužioca u sticaju sa krivičnim djelima nedozvoljena prozivodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

Na osnovu pismene naredbe Okružnog suda Banja Luka izvršen je pretres privatnih i poslovnih prostorija koje koristi osumnjičeni D.S. i tom prilikom je pronađen veći broj predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenim krivičnim djelima – četiri pištolja, 435 komada municije različitog kalibra i mobilni telefon.

Akciju kodnog naziva “Advokat” realizovali su policijski službenici Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske i Policijske uprave Banjaluka pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva.

(TIP/Izvor: federalna.ba/MUP RS/Foto: Ilustracija/Siniša Pašalić)