U tunelu Učka poginulo dvoje državljana BiH, državljanin Srbije umro u bolnici

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u utorak navečer na izlazu iz tunela Učka s istarske strane, na mjestu nesreće poginuli su 37-godišnjak i 27-godišnjak iz BiH, izvijestila je u srijedu Policijska uprava istarska o rezultatima istrage, dodavši da je jutros umro i jedan od dvojice povrijeđenih iz vozila.

U srijedu u 10,25 sati iz riječkog KBC-a Sušak policija je zaprimila obavijest da je 25-godišnji državljanin Srbije, koji se kao putnik nalazio u osobnom automobilu, tokom jutra umro od zadobivenih teških povreda.

Istarska PU utvrdila je da se nesreća dogodila sinoć iza 19 sati kada je 27-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao automobilom, bosanskohercegovačke registracije iz smjera Rijeke prema Vranji brzinom većom od propisane. Pri izlasku iz tunela Učka i dolaskom do zavoja u desno, vozač nije prilagodio brzinu kretanja osobinama ceste, već je skrenuo u lijevo i udario u prometnu signalizaciju, a potom u dio prometnog otoka naplatne postaje.

Na mjestu nesreće smrtno su stradala dvojica putnika, 37-godišnji i 27-godišnji državljani BiH. Njihova tijela su po nalogu nadležnog državnog odvjetnika prevezena na Odjel patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije.

Vozač i još jedan putnik iz vozila, 25-godišnji državljanin Srbije, prevezeni su u riječku bolnicu, gdje je u srijedu 25-godišnji mladić podlegao teškim povredama.

Nad vozačem automobila provest će se kriminalističko istraživanje kada to bude moguće zbog njegovog zdravstvenog stanja, naveli su iz PU istarske.

(TIP/Izvor: Fena/Foto: Ilustracija/Nel Pavletic/PIXSELL)