Foto: Zaposlenici Doma zdravlja Tuzla se odazvali akciji dobrovoljnog darivanja krvi

Preko 70 zaposlenika Doma zdravlja Tuzla darivalo je krv u prvoj akciji na nivou ustanove. Organizacioni odbor obilježavanja 100-te godišnjice ustanove, sigurnim koracima ostvaruje zacrtane projekte i ciljeve, 100-inu za 365 dana.

Iako je darivanje krvi, a zahvaljujući saradnji sa UKC-om Tuzla, obavljeno u prostorijama Doma zdravlja, zaposlenici su se odazvali u velikom broju i više od toga jer je bilo i onih koji nisu bili prijavljeni.

Nedim Osmanović, magistar socijalnog rada, kazao je ovom prilikom da organizacioni odbor radi punom snagom i praktično na mnogo projekata koji će posebno doprinjeti boljem i kvalitetnijem pružanju zdravstvenih usluga na nekoliko odjeljenja.Mi želimo ispuniti ono što smo se i dogovorili, ali entuzijazam nam uvijek ide nivo više pa na već postojeće nije nam problem dodati i uzeti još obaveza od ideje do realizacije. Radi se o ekipi izuzetno vrijednih ljudi koji rade punom parom, mnogo je učinenjo a bit će još više sve za dobrobit naših korisnika zdravstvenih usluga.Cilj je biti i ostati najbolji, kazao je Nedim Osmanović.

Dobrovljno davanje krvi od strane zaposlenika Doma zdravlja Tuzla, prva je akcija ove vrste ali već sada se zna da će preći u tradicionalnu u skladu sa potrebama i mogućnostima ali i na osnovu vremenskih perioda nakon čijeg isteka se krv ponovo može dati.

(TIP)