Video: Skandalozna i opasna odluka UFC-ova suca, ni Dana White nije mogao vjerovati

Glavna borba priredbe UFC on ESPN 52 u teksaškom Austinu trajala je samo 64 sekunde, a priredba je donijela niz zanimljivih okršaja i prekida, čak i u svom preliminarnom dijelu. Obilježila ju je sunaslovna borba u kojoj je sudac označio kraj dobrih desetak sekundi prekasno i dopustio borcu da već svladanog protivnika baci u nesvijest.

U glavnoj borbi Armenac Arman Carukjan prvi je udarac zadao točno na isteku prve minute, koljenom u glavu Beniela Dariusha, kojeg je tako srušio pa dokrajčio udarcima na podu dok sudac nije ekspresno prekinuo meč. Carukjan je tako popravio profesionalni omjer na 21-3, a u UFC-u na 8-2, dok je Dariush nakon drugog uzastopnog poraza na 22-6-1.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SNIMKU

Sudac prekinuo meč deset sekundi prekasno

Tako brzu reakciju nije imao sudac sunaslovne borbe, koji je dopustio Jalinu Turneru da dugo udara po glavi nemoćnog Bobbyja Greena, sve dok ovaj nije ostao bez svijesti. Službeno trajanje borbe bilo je 2:49, dobrih deset sekundi nakon što je pobjednik bio jasan. I UFC-ov predsjednik Dana White bio je zgrožen sučevim otezanjem.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SNIMKU

“Bio je to jedan od najgorih prekida koje sam ikad vidio. Međutim, razlika je u tome što sudac Hatley shvaća da je napravio pogrešku i ne osjeća se dobro zbog nje”, rekao je White.

Dva uzastopna “slama”

Bio je to 672. event u UFC-ovoj povijesti, ali ono što se sinoć dogodilo u Austinu zabilježeno je prvi put. Dva su meča, i to jedan za drugim, završila “slamom”, odnosno pobjedom bacanjem protivnika na tlo. Dosad je tako završilo samo 14 borbi u povijesti UFC-a, ali nikad više od jedanput na eventu.

Oba su se meča održala u preliminarnim borbama. Prvo je Drakkar Klose u lakoj kategoriji pokušavao obraniti prijetnju Joea Soleckog polugom nogama iz donje pozicije i samo ispustio protivnika, koji je udario glavom o pod i ostao bez svijesti. Već u idućoj borbi u sličnoj se situaciji našao Cody Brundadge, koji je, s nogama Zacharyja Reesea oko vrata, podignuo protivnika i otresao ga o tlo, a zatim ga dokrajčio udarcima.

(TIP/Izvor: Index.hr/Foto:  Profimedia)