Demantij Komore zdravstvenih tehničara TK

U petak, 24. novembra 2023. godine portal Žurnal.info je objavio tekst pod nazivom „Licencu za rad dobio u Tuzli: Italijanski državljanin“. U tekstu se navodi da je Komora zdravstvenih tehničara TK izdala licencu za zvanje diplomirani fizioterapeut stranom državljaninu na osnovu Uvjerenje o položenom stručnom ispitu izdanom od Ministarstva zdravstva TK, što je netačna i neprovjerena informacija. Komora zdravstvenih tehničara Tuzlanskog kantona nije ovlaštena da stranim državljanima izdaje dozvole za samostalan rad/licence, navodi se demantiju Komore zdravstvenih tehničara TK.

Demantij prenosimo u cjelosti:

˝Napominjemo da smo već ranije dostavili informacije i obavijestili istražne organe za ovu problematiku i naveli da u Komori zdravstvenih tehničara TK, u Registru, ne postoje strani državljani sa diplomom Internacionalnog univerziteta u Goraždu, što znači samim tim nisu naši članovi i ne mogu posjedovati našu Licencu.

Obavještavamo Vas da smo zbog objave na portalu Žurnal.info, na kojem je prikazan kompletan izgled licence Komore zdravstvenih tehničara TK, s nekim od podataka stranog talijanskog državljanina, podnijeli istražnim organima krivičnu prijavu protiv N.N. osobe, koja je počinila krivično djelo falsificiranje zvaničnog dokumenta (licenca)˝.

Vezano:

Demantij ministarstva zdravstva TK

Licencu za rad dobio u Tuzli: Italijanski državljanin nezakonito postao diplomirani fizioterapeut?!

(TIP)