Uskoro dolazi novi BMW X3

BMW priprema novu generaciju modela X3, a nekoliko prototipa je već uhvaćeno na testiranjima. Finalna izvedba bi lako mogla izgledati upravo poput ovog prijedloga.

Svoj prijedlog ponudio je Sugar Design, a temeljen je na dosad viđenim prototipovima, ali i nekim željama koje su izrazili brojni obožavatelji marke. BMW definitivno ima potrebu za dotjerivanjem svog dizajnerskog izraza, a prve rezultate mogli bismo vidjeti upravo na X3.

Sudeći po ovom renderu, BMW će odustati od forsiranja dramatičnih linija, odnosno nećemo više svjedočiti krajnje agresivnim linijama s kojima se susrećemo na brojnim modelima u gami bavarskog proizvođača.

Ima tu i dopadljivih rješenja poput ručica izravnatih s ravninom površine vrata. Padajuća linija krova iz koje se nastavlja poveći krovni spojler također nije mogla zaraditi loše ocjene. Dizajn stražnjih svjetala i odbojnika možda i nije najbolje riješen, kao ni uglasti završeci blatobrana..

Vratimo li se na prednji kraj, daljnji rast “bubrega“ mogao bi mnoge zasmetati. Još više čudi izostanak vertikalnih letvica koje su zamijenjene sjajnim plastičnim pokrovom.

Podsjetimo, novi X3 bi premijerno trebao biti predstavljen najkasnije polovicom iduće godine. Klasični benzinci i dizelaši trebali bi ostati u ponudi zajedno s hibridima u okviru unaprijeđene CLAR platforme. S druge strane, potpuno električni iX3 će biti izdvojen, a koristit će Neue Klasse osnovu, piše Index.hr.

(TIP/Foto: Sugar Design/Instagram)